Haberler

Bozdağ Hakkında Hazırlanan Tutanak Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TBMM'de 'Yargıya baskı' iddialarına karşı çok sert bir çıkış yaparak 'yargıya baskı yapan namussuz ve şerefsizin ta kendisidir' demişti. Gazeteport, Bakan Bozdağ hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcısı tarafından tutulan o tutanağa ulaştı.

BAŞSAVCI 3 KEZ ARANDI

İzmir'de eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bacanağının da adının karıştığı liman yolsuzluğu operasyonu sürdüğü esnada soruşturmayı sürdüren  İzmir Cumhuriyet Savcısı  Hüseyin Baş 7 Ocak tarihinde üç kere arandı. Gazeteport Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekede o tutanaklara ulaştı.

TALEPLERİ KİBARCA REDDETTİ

İlk olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Baş'ı makamından aradı. Hüseyin Baş'ın tuttuğu tutanağa göre Bekir Bozdağ İzmir Cumhuriyet Başsavcısından dosyayı soruşturmayı yürüten savcıdan alınarak bizzat kendisi tarafından yürütülmesini, sanıklara gözaltı yapılmadan çağrı yöntemi ile savcılık tarafından ifadelerinin alınmasını istedi. Ancak Başsavcı soruşturmanın usulünce ihbar üzerine başlatıldığını izah ederek bu talepleri kibarca reddetti.

Bu görüşmenin ardından mesai bitiminde Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek İzmir Cumhuriyet Başsavcısını iki kez arayarak aynı talepleri dile getirdi. Adalet bakanı Müsteşarı da soruşturmada gözaltı yapılmamasını, soruşturmanın ilgili savcıdan alınmasını istedi. Ancak başsavcının soruşturmanın usulen doğru yapıldığını izah etmesi üzerine düşünmesini isteyerek telefonu kapattı.

"SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ"

İlerleyen saatlerde Başsavcıyı tekrar arayan Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek taleplerini tekrarladı. Bu kez konuşmasını "Bu saatte git. Cumhuriyet savcısını değiştir, tüm kararları iptal et, bu soruşturmayı durdur, bunu yapmazsanız sonuçlarına katlanırsınız" diyerek telefonu kapattı.

Başsavcı da Müsteşarın hukuki olmayan taleplerini yerine getirmedi. Müsteşarı 'soruşturmaya müdahale' ettiği için Adalet Bakanlığına şikayet etti. Bakan hakkında ise fezleke hazırlayarak bakanlığa gönderdi. Ancak HSYK kış kararnamesi ile görevinden alındı.

İşte o tutanak:


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Binali Yıldırım Bekir Bozdağ Hüseyin Baş İzmir Güncel - Operasyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (50)

hirsiz ampulderindeniz2233@hotmail.com:

Alayiniz hirsiz.örtbascilar.insanim diye yasiyonuz

75
8
yanıtYanıtla
yavuzyavuzdemireloglu@hotmail.com:

ya adam ''yargıya baskı yapan namussuz ve şerefsizin ta kendisidir.'' cümlesini kullanmış biz ise bunların sölediklerinin ne kadar doğru ne kadar ahlaklı olduğunu tartışıyoruz. bu arkadaşlar namusu ağaçta yetişen bi meyve sanıyor galiba :)

73
9
yanıtYanıtla
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

YAHU ÖNEMLİ OLAN MALI GÖTÜRMEK, KELİMELERİN NE ANLAMI VAR, SADECE KARŞIDAKİNİ KANDIRABİLMEK OY KAYBINA UĞRAMAMAK ÖNEMLİ OLAN. ALLAH ÜLKEMİZDE SİYASETE BULAŞTIRMASIN SEVDİKLERİMİ MAAZALLAH DİNDEN ÇIKARIR BU YEŞİL DOLARLAR ADAMI....

yanıt0
yanıt0
KADİRkadir@gmail.com:

HELAL OLSUZ SİZLERE ADALETİ KATLETTİNİZ. BU YOLSUZLUKLARI HIRSIZLIKLARI CHP, MHP YAPSAYDI ADAMLARI İDAMLA YARGILARDINIZ. İŞİN UCUNDA AKPLİLER OLUNCA KURTARMAK İÇİN GİRDİĞİNİN ÇABA BATAKLIĞA SİZİ İYİCE GÖMÜYOR BUNLARIN HESABI 30 MARTTA SORULACAK HİÇ MERAK ETMEYİN

66
5
yanıtYanıtla
HIDIRsahit@windowslive.com:

Her kim şan ve şeref istiyorsa bilsin ki, şan ve şeref bütünüyle Allah’a aittir. -. fatır 10 kuran

68
2
yanıtYanıtla
BİRİFDSF@AD.CO:

yav bunların götüreceği sadece para değil gibi. gider ayak ülkeyi kaos ve kan gölüne çevirmeye çalışıyorlar. güney doğuda terör örgütü 250 bin adet keleşi militanlarına dağıtmış, dilleinde bölünme var devlet görüyor ama kılını kıpırdatmıyor. herşey ortada değilmi. 2003 te bu ampül kafa amerikadan icazet aldığında bu ülkeyi parçalama sözü vermiş sanki.

52
3
yanıtYanıtla
xxxegeoz31@hotmail.com:

evet bu haberi dinledim pkklılar tamamen silahlanmış.30 marttan sonra özerklik ilan edeceğiz demişlerdi .şayet 30 martta istediklerini kabul etmezse hükümet bu ülkede iç savaş çıkaracaklar....hükümet eğer bir terör örgütünü muhatap kabul edip koca biir milleti hiçe sayıp çözüm çözm derse olacağı bu !! herhalde boşuna dağıtılmadı o keleşler....hani dağdan inmişlerdi yalan dağa çıkanların sayısı 7 kat artmış !

yanıt0
yanıt0
kemal karataştankemal.karatastan@mynet.com:

çıkar ve dolar uğruna ne namus kalıyor ne insanlık, bizde namus olsa böyle insanlara oy verip seçmeyiz, dokunulmazlığınız varda, namusunuzda mı yok.

52
2
yanıtYanıtla
gadahorlugadahorlu@hotmail.com:

kemal kardeş çok doğru yazmışın,bu millet namuslu olsa bu kadar hırsızlığa bir tepki gösterirdi,bunlar müslüman yapmamıştır diyorlarsa ? müslüman bu millete uygun herhalde?

yanıt0
yanıt0
ulubatlihasanderindeniz2233@hotmail.com:

Bunlarin hepsi namussuz.Irz düsmani bunlar.savciya müdahale ediyorlar...

47
3
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title