Haberler

Bozdağ: "Değişen Biz Değiliz, Değişen Avrupa Ülkeleri"

- AA Editör Masası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuk olduğu AA Editör Masası'nda soruları cevaplaması ANKARA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

- AA Editör Masası

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuk olduğu AA Editör Masası'nda soruları cevaplaması ANKARA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Adalet Bakanı Bozdağ: "İkircikli, çifte standartlı ve çok net ikiyüzlü tutuma rağmen Türkiye bugüne kadar AB sürecinden vazgeçmedi, ısrarından da vazgeçmedi. Bakarsanız Türkiye'de bu anlamda hiçbir değişiklik yok. Biz şu anda demokratikleşme adımlarımızı, hukuk devleti standardını daha ileri götürecek adımları atıyoruz. Hatta bu referandum maddeleri içerisinde de bu var. Çıkardığımız pek çok kanun içerisinde de son dönemlerde yine aynı yoğunlukta biz bu adımları atmaya devam ediyoruz. Bana göre değişen biz değiliz, AB üyesi ülkeler ve bu ülkelerdeki yönetim kadrolarının olaya bakışı değişti."

Adalet Bakanı Bozdağ: "(Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya yönelik tutumu) Hollanda hükümetinin yaptığı bu olayı neresinden tutacağım? Hollanda hükümeti, polislere talimat veriyor. Polisler, Türkiye'nin bakanı geliyor, bakanın yolunu kesiyor. Yol kesmek eşkıyalıktır. Meşru bir devlet bunu yapmaz. Hele bir de meşru devletin bir bakanına karşı bunu yapmaz. Viyana Sözleşmesi, insan haklarına ilişkin sözleşmeler, Hollanda anayasası hepsi ayaklar altında."

Adalet Bakanı Bozdağ: "Türkiye'nin bakanlarını konuşturmayan kişiler, orada buna karşı sesini yükseltmeyen siyasetçileri de konuşturmayacaklardır. Bu gidişe 'dur' denilmezse Avrupa'da, Merkel'in de Rutte'nin de başka Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yöneticilerinin de kendi ülkelerinde konuşacakları yer bulamayacakları bir noktaya doğru gider. O zaman biz Türkiye olarak Merkel'e de Rutte'ye de, Türkiye'de konuşma hakkı, toplanma hakkı tanıyacağımızı buradan ifade etmek isterim. Gelsinler Türkiye'de istedikleri yerde konuşsunlar. Biz onların her türlü güvenliğini, tedbirini alır ve onlara yardımcı oluruz. Çünkü Türkiye'de ırkçılık, ayrımcılık hastalığı yoktur."

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Anadolu Ajansı Bekir Bozdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title