Haberler

Bozdağ'da Kar Şenliği Yapılacak

Tavas ilçesinde coğrafi konumu, uygun hava koşulları, kar türü ve kar tutma özelliğiyle dikkati çeken 2 bin 419 metre yüksekliğindeki Bozdağ'da pazar günü büyükşehir belediyesi evsahipliğinde kar şenliği yapılacak Büyekşehir Belediye Başkanı Zolan: "Bozdağ, yeni turizm merkezi olma yolunda kent için, bölge için çok önemli. Bin 800 metrelik iki telesiyej ile bin 500 metrelik teleskinin yapımı tamamlanarak çalışmaya başladı.

Tavas ilçesinde coğrafi konumu, uygun hava koşulları, kar türü ve kar tutma özelliğiyle dikkati çeken 2 bin 419 metre yüksekliğindeki Bozdağ'da pazar günü büyükşehir belediyesi evsahipliğinde kar şenliği yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, turizm merkezi olmaya hazırlanan Bozdağ'da kar şenliğinin bu yıl büyükşehir belediyesi tarafından düzenleneceğini belirtti.

Zolan, Kent merkezine 84 kilometre mesafede bulunan Bozdağ'ın kış turizmine kazandırılması yönündeki yatırımlarının devam ettiğini ifade etti.

Aralık 2015'te yapımı tamamlanması beklenen tesisler ile ilgili bilgiler veren Zolan, şunları söyledi:

"Bozdağ, yeni turizm merkezi olma yolunda kent için, bölge için çok önemli. Bin 800 metrelik iki telesiyej ile bin 500 metrelik teleskinin yapımı tamamlanarak çalışmaya başladı. Otellerin de tamamlanmasının ardından kentin en büyük hayallerinden biri olan kış turizm merkezi hayata geçecek. Bölgeye elektrik bağlandı. Bozdağ, yeni turizm merkezi olma yolunda kent için, bölge için çok önemli. Bin 800 metrelik iki telesiyej ile bin 500 metrelik teleskinin yapımı tamamlanarak çalışmaya başladı. Otellerin de tamamlanmasının ardından kentin en büyük hayallerinden biri olan kış turizm merkezi hayata geçecek."

Zolan, Bozdağ kayak merkezi için şimdiye kadar 30 milyon lira yatırım yapıldığını kaydetti.

Kar şenliği

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozdağ'da pazar günü 6. Kar Şenliği'nin yapılacağını belirten Zolan, vatandaşları kayak merkezine davet etti.

Şenlikte, çeşitli etkinlerin yanı sıra kardan heykel, kayak ve kızak yarışmalarının yapılacağını ifade eden Zolan, şunları kaydetti:

"Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara sucuk-ekmek ikramı olacak. Nikfer Mahallesi'nden Bozdağ'a ücretsiz servislerin kaldırılacağı festivalde, mekanik tesisler de çalışacak. Pazar sabah saat 09.00'da başlayacak şenlik için tüm hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların kar şenliği coşkusunu doyasıya yaşayıp gönüllerince eğlenmesi için çeşitli program ve ikramlar hazırladı. Bozdağ'da saat 10.00'da yörenin ünlü tarhana çorbası ikramı ile başlayacak şenlikte gün boyu çay ve öğle yemeği için ise sucuk-ekmek, turşu suyu ikramı olacak" dedi. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Osman Zolan Denizli Tavas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title