Haberler

Dağcı Öğretmen Dürdane Seringeç'e Son Görev

Güncelleme:

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'a yaptıkları tırmanışta ölen öğretmen Dürdane Seringenç'in cenazesi, memleketinde toprağa verildi. Öğretmenin geriye fotoğrafı kaldı.

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'a yaptıkları tırmanış sonrası dönüşe geçtikleri sırada buzda kayıp düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 48 yaşındaki öğretmen Dürdane Seringenç'in cenazesi, meslektaşları, öğrencileri ve dağcı arkadaşları tarafından memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verilmek üzere uğurlandı.

BOZDAĞ'DA 2000 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞEREK AĞIR YARALANMIŞTI

Ödemiş sınırları içindeki Bozdağ'da cumartesi ve pazar günü dağcılık şenliği düzenlendi. Birçok dağcılık kulübü üyesi de şenliğe katılıp, gruplar halinde yürüyüş ve tırmanışlar yaptı. İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İstisas Kulübü üyesi olan Dürdane Seringenç dün öğle saatlerinde, faal olmayan Bozdağ Kayak Tesisleri'nin bulunduğu bölgenin üst tarafında tırmanıştan dönüşe geçtikleri sırada, 2000 metre yükseklikte buzda düşüp yaklaşık 400 metre sürüklendi. Ağır yaralanan, Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni Seringeç, dağcı arkadaşlarının yardım istemesi üzerine Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle bölgeden alınarak İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Tedaviye alınan Seringeç yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ADLİ TIP KURUMU ÖNÜNDEN UĞURLANDI

On yıldır dağcılık yapan ve aynı zamanda eğitmen olan bekar Dürdane Seringeç'e, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. 2006 yılında Çin'deki 7 bin 546 metre yüksekliğindeki Muztagh Ata Dağı'na tırmanın ilk Türk kadın dağcı olan Seringeç'in cenazesi, otopsinin ardından yakınlarına ve arkadaşlarına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde toplanan ve büyük üzüntü yaşayan meslektaşları, öğrencileri, çoğu kendisinden eğitim alan dağcı arkadaşları gözyaşı döktü. Talihsiz öğretmenin morgdan çıkarılıp cenaze aracına konulan tabutuna karanfiller atıldı.

KAZAYI ANLATTI

Burada konuşan, dün birlikte tırmanış yaptığı arkadaşlarından Adnan Öztaş, "2000 metrede talihsiz bir kaza yaşadık. Kayıp, yaklaşık 400 metre sürüklendi. 10 yıldır beraber tırmanıyorduk, partnerimdi, kardeşim gibiydi. Çok tecrübeliydi, herkesi yönlendirirdi. Herkesle iyi geçinen, herkese yardımcı olan bir arkadaşımızdı. Sürüklendikten sonra yanına indik, çıkardık ama kurtaramadık. Çok üzgünüz" dedi.

DÖNÜŞ YOLUNDA OLMUŞ

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İstisas Kulübü yöneticisi Soner Ulutan, "Çok güzel bir havada, rüzgarsız karsız bir havada çıkış yaparken, çıkışın zor olduğu 2000 metreden dönüş kararı verdikleri sırada, ayağının kayması sonucu vefat etti. Bizleri acı içinde bıraktı. Buradaki dağcı arkadaşların çoğunun hocasıdır. Nurlar içinde yatsın, çok üzgünüz" diye konuştu.

"ÖLÜM ONA YAKIŞMADI"

Okul Müdürü Nuray Çeşmeci de gözlaşları içinde, "Hepimizin başı sağolsun. Gönlü yüreği çok temiz, sevgi doluydu. Ölüm ona hiç yakışmadı. Onu hiç unutmayacağız. Tüm milli eğitimin başı sağolsun. Çok çalışkan, sevgi dolu, pırıl pırıl bir öğretmenimizi kaybettik" dedi.

Seringeç'in cenazesi, helallik alınmasının ardından, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na uğurlandı. Talihsiz öğretmenin uçakla önce Anada'ya, oradan da karayoluyla, yarın öğlende kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne götürülecek.

Öte yandan Seringeç'in Çin'de bir zirve yapmak için bu ülkeye uçak biletini bile aldığı, önümüzdeki günlerde Çin'e gitmeye hazırlandığı da ortaya çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Kahramanmaraş Ödemiş İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

DAG YABANİSİ:

ögretmenin ne işi var dagda bayırda. .

2
8
yanıtYanıtla
Aylin Demyen:

Dürdane Seringeç Öğretmenlikten en iyi Öğretmen Dağcılıkta rn iyi dağcılardan biriydi. Şuan onun öğrencisi ve Öğretmen olarak yazıyorumki tüm hayatı öğrencileri ve dağcılıktı onun. Boş insan olmanızı anlıyabiliyorum ama tanımadığınız insanlarıda kendiniz gibi boş zannetmenizi hiç anlıyamıyorum. Profesyonel dağcılığın yanında 7 bin küsur metrelik dağa tırmanan tek Türk Kadın Dağcımızdı. Lütfen boş yprumlarınızı kendinize saklayıp biraz baş sağlığı dilemeyi acısı olan insanlarla rmpati kurmayı deneyin. Teşekkürler

7
1
yanıtYanıtla
hikmet:

Meteroloji o kadar yayın yapıyor hava şartları ile ilgili , , Ölmüş arkasından konuşmak doğru değil ama bu kadar da cahillik olmaz . . Okumuşun cahilinden korkacaksın , , geri de kalanlara acı üzüntü gözyaşı bıraktı. .

0
7
yanıtYanıtla
M.B.Ö.mobilWeb@haberler.com:

Şu yorum yapanlar ettikler laflara biraz dikkat etsinler lütfen. Ne demek şuursuzluk ne demek öğretmenin dağda ne işi var. Vefaat eden insanlarında bir ailesi ve tanıdıkları olduğunu sakın unutmayın. Kimsenin kanayan yarasını tırmalamaya hakkınız yok. Tanımadığınız Ölmüş insana rahmet diler geçersiniz. Başka birşey söylemeye hakkınız yok.

3
2
yanıtYanıtla
ozzy:

Talihsiz kazanın yaşandığı grubun içinden birisi olarak yazıyorum. Bilmeden etmeden sırf yorum yapmak için yazmayın. Hava şartlarında tırmanış esnasında herhangi bir sıkıntı yoktu. Dakika dakika havanın nasıl değişeceği, kulübümüz üyesi bir meteoroloji görevlisinden öğrenilmiş ve faaliyet hava bozmadan önce bitecek şekilde planlanmıştı. Kaza yaşandığında ne rüzgar ne de sis vardı, hava günlük güneşlikti. Adı üstünde kaza, anlık bir durum nedeniyle arkadaşımız düştü. Geride kalan grup panik yapmadan ikiye ayrılıp küçük bir kısım olarak yardıma yanına indik. Tecrübeli bir arkadaşımız geride kalanları güvenli bir şekilde aşağı indirdi. Yaralı arkadaşımıza helikopter gelene kadar refakat ettik.

3
0
yanıtYanıtla
pcy:

Hay ben sizin yaptiginiz şuursuz yorumlara!

1
0
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

O kadar iyi bi insandi ki.. onu yaklasik 6ay once tanidim evinde 1aydan fazla misafir etti bizi. Hayatimda onun kadar mutevazi, iyi kalpli, caliskan bir insan görmedim.durdane ablam mekanin cennet olsun. Sacma sapan yorum yapanlar bi Fatiha okuyun, bi ise yaramis olur belki diliniz.

0
0
yanıtYanıtla
Oxford:

Cok uzulduk binlerce kilometre uzaktan Ingiltere''den acinizi yurekten paylasiyoruz. .

0
0
yanıtYanıtla
Hatice demirtaş kaya:

Canım öğretmenim seni hic unutmayacağım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title