Haberler

Bozdağ: Başarsalardı Gülen Humeyni Gibi Gelecekti, Rejim Değişecekti

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri canlı yayında değerlendirdi. Bakan Bozdağ, "Gülen 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyordu. Devletin kılcal damarlarına kadar sızdıran ve bunların hepsini hazırlayan bir beyin o. Darbe gerçekleşseydi Humeyni gibi dönecek ve rejim değişecekti" dedi. Bozdağ ayrıca YAŞ kararlarının da ferhal uygulanacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın canlı yayın açıklamaları:

"MİLLET, DEMOKRASİYE DEVLETE SAHİP ÇIKTI"

O gün herkes karışık duygular içinde. Milletimiz, Meclisimiz, herkes farklı duygular içinde. O gece başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanınımızn, partilerin, medyanın, milletin tavrı 'Darbeye hayır' tavrıdır. Demokrasiye, hürriyete, hukuk devletine sahip çıktılar.

"HERKES ÖLEBİLİRDİ"

Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten adeta ölüme uçtu. Meclis'te sadece AK Partililer değil, CHP'liler, MHP'liler var. Herkesteki duygu 'Bu Meclis'i açık tutacağız' duygusu. 'Demokrasiye milletimiz meydanlarda sahip çıkıyor, bizde burada sahip çıkacağız' duygusu. Orada herkes ölebilirdi. Ama insanlar orada durmayı tercih etti. O yüzden Meclis'te olan herkese teşekkür ediyorum İnsanların teriyle, kanıyla demokrasiye sahip çıktıklarını gösteren önemli bir olaydır.

"FETULLAHÇI YAPININ DARBESİ OLDUĞU KESİN"

TSK içindeki Fetullahçı yapnın darbesi olduğu çok açıktı. Halkımızın onu bilmesi ve meydanlara inmesi son derece önemli. Millet demokrasiye sahip çıkarsa kimse kesintiye uğratamaz. Geçmiş darbelerin başarılı olması bir defa çok sesli medya yok. İkincisi siyaset kaçıyordu.

"HALK MEYDANLARA İNDİ, TANKLARIN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ"

Şimdi Hükümet sinmiyor, cumhurbaşkanı, partiler kaçmıyor. O gün halk meydana indi ve tankların üstüne yürüdü. Millet sokağa inip tankın önüne çıkmazsa bu canilerin netice alabileceğini görüyorduk. Her şeyi göze almışlardı. Çok vahşice bir planlama yapılmıştı. Vatandaş ne zaman sokağa çıktı, vatandaş işe el koydu. Darbeyi yapanlara en büyük darbeyi vatandaş vurdu.

"İNSANLAR ÖLMEYİ GÖZE ALDI"

Artık Türkiye'de vatan, millet, devlet bayrak gibi ortak değerlerin yanında demokrasi ortak değerimiz oldu. İnsanlar ölmeyi göze aldı. Bazılarımız şehit olduk, bazılarımız yaralandık. Bundan sonra darbe düşünenler bir netice alacağını düşünenler bu asil milletin demokrasi, hukuk dışı yöntemlere karşı direneceğinin en büyük göstergesi. Demokrasinin de teminatının aziz Türk milleti olduğu bu son olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır.

"KARARLAR DERHAL UYGULANACAK"

Sayın Başbakanımız bir günlük toplantı olacağını ve kararların bugün açıklanacağını duyurmuştu. Bugün olacak. Kararlar derhal uygulanacak. Devir teslim töreni, 30 Ağustos beklenmeyecek. Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girecek.

"BU İŞİN NEREYE GİDECEĞİ HENÜZ BELLİ DEĞİL"

Yeni deliller ortaya çıkıyor. Henüz tasnif edilmiş değil. İfadeler var. Bu ifadeler arasında ciddi çelişkiler de var. Bu darbede yer alan kişi 'Ben yokum' diyor. Bütün bunların yalan olduğunu ortaya koyan şeyler de var. Bu ifadeleri tekzip eden deliller ortaya çıkabilir. Kamera kayıtları, mobese kayıtları... Hepsi ortaya çıkacak. Akıncı Üssü'nde başka üslerde neler oldu, hepsi ortaya çıkacak. Karanlıkta kalan pek çok konu aydınlanacak. Olay taze, henüz ifadeler bitmedi. Bu ifadelerle yeni şeyler ortaya çıkıyor. Bu işin nereye gideceği henüz belli değil.

"40 YILDIR BU DARBE İÇİN HAZIRLANIYORDU"

Darbe başarılı olsaydı. Benim kanaatim Fetullah Gülen gelirdi. 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyordu. Devletin kılcal damarlarına kadar sızdıran ve bunların hepsini hazırlayan bir beyin o. Devletin her kademesine sızacaksınız ve gün geldiği zaman devleti kilitleyeceksiniz darbe yapılacak yeni bir dünya kurulacak. Onların hedefi bambaşka.

"GÜLEN HUMEYNİ GİBİ GELECEKTİ"

Humeyni Paris'ten nasıl döndüyse Fetullah Gülen de Türkiye'ye öyle dönecekti. Bana göre rejim de değişecekti. Nasıl Atatürk ile beraber yeni bir Türkiye varsa Gülen'in gelişi ile yeni bir Türkiye ortaya çıkacaktı. Türkiye'de her şey değişecekti ve bu yeni rejimde biat etmeyen kimsenin yaşama hakkı olmayan bir yapıya doğru gidecekti.

"AMERİKA'DA DA YAPABİLİR"

Başka ülkelerde de bu yapının örgütlenmesi var. Nasıl bunları Türkiye için bir tehdit haline dönüştürdüyse orada (ABD) yetiştirdiklerini farklı sanmasın. Yarın Amerika'da kendi istikametinde bir yapı oluşturmak için Türkiye'de yaptığını yapabilir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title