Haberler

Bozdağ Avrupa Adalet Divanı'nın Adaleti ve Hukuku Yok Etmesi Kabul Edilemez

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 'Avrupa Adalet Divanı veya Belçika mahkemeleri gibi mahkemelerin bu aşırılıklara prim vermesi ve onlardan daha ileri kararlar alarak adaleti ve hukuku yok etmesi kabul edilemez. Bu tuzun koktuğu bir yerdir' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bir dizi toplantı ve ziyaretlere katılmak üzere geldiği Yozgat'ta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, Avrupa Adalet Divanı'nın başörtüsü ile ilgili aldığı karar konusunda, Avrupa Adalet Divanının almış olduğu karar, din ve vicdan hürriyeti, çalışma hürriyeti, insan haklarına ilişkin bütün uluslararası düzenlemeler ve AB değerlerinin katledilmesinden ibaret. Çok net bir şekilde Adalet Divanı, adaleti, hukukun evrensel ilkelerini ayaklar altına almıştır. Gerçekten Avrupa Birliği değerlerini verdiği kararla çiğnemiştir. İnsanları inancıyla işi arasında tercihe zorlamak demokratik bir hukuk devletine yakışmaz. Büyük bir ilkelliktir. Çağ dışılıktır. Orta Çağ zihniyetinin, 21. yüzyılda mahkeme eliyle hortlatılmasından başka bir anlam taşımamaktadır. Avrupa'nın geleceğini, Avrupa ülkelerinde yaşayan insanların geleceğini, demokratik hak ve özgürlüklerini de tehdit eden gelişmelerdir. Tabi insanların bu tür yaklaşımlar içerisinde olması, bir dereceye kadar izah edilebilir. Bunların tedavisi vardır, belki tedavi edilebilir, bir şeyler yapılabilir. Ama ana görevi bu hastalıklara rağmen, her türlü olumsuzluğa rağmen insan haklarını, adaleti ve hakkı ayakta tutan Avrupa Adalet Divanı veya Belçika mahkemeleri gibi mahkemelerin bu aşırılıklara prim vermesi ve onlardan daha ileri kararlar alarak adaleti ve hukuku yok etmesi kabul edilemez. Bu tuzun koktuğu bir yerdir? diye konuştu.

AVRUPA ADALET DİVANI HUKUKU BOMBALAMIŞTIR

İnsan haklarının, şahısların kurumların veya devletlerin aldıkları kararlarla yok edilemeyeceğini ifade eden Bakan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Avrupa Birliği değerleri içerisinde insanların din ve vicdan hürriyetini herhangi bir insanın iş yerinde alacağı bir karara bağlamak, oraya hapsetmek kabul edilemez bir durumdur. İnsan hakları, şahısların kurumların veya devletlerin aldıkları kararlarla yok edilebilecek haklar değildir. Bunlar insan olmanın gereği haklardır. Mahkeme kararlarıyla da bu haklar değiştirilemez. Yok edilemez, ortadan kaldırılamaz. Ben Avrupa adına üzülüyorum, Avrupa Birliği adına üzülüyorum, Avrupa ortak hukukunu korumakla görevli olan bir adalet divanının verdiği karar hukuku bombalamıştır. Onlar adına çok üzgünüm. Yoksa bu tür kararlar insanların din ve vicdan özgürlüklerini yok edemez, bu kararların böyle bir gücü asla yoktur. Ama Türkiye'ye her defasında demokrasi, insan hakları hukuku üstünlüğü dersi verenlerin Avrupa'daki demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünü, ırkçıların, ayrımcıların, İslam düşmanlarının ve başkalarının inanç hürriyetine saygı göstermeyen radikallerin kabul ettiği karar olduğunu göstermiş oldu bu.'

CHP VE HDP GÖRÜŞLERİ BUNLAR

Venedik Komisyonunun 10 Mart 2017 tarihinde kabul etmiş olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili raporun CHP ve HDP'nin görüşleriyle aynı olduğunu iddia eden Bozdağ, ' Venedik Komisyonu Cuma günü Türkiye aleyhinde bir rapor kabul etti. Venedik komisyonu teknik bir komisyondur. Sadece uzman görüşü verir. Ancak Türkiye hakkında Venedik Komisyonu'nun kabul ettiği rapor teknik bir rapor değildir. Tamamen siyasi bir rapordur. Venedik komisyonu Türkiye'de ki anayasanın halk oylaması sürecine, bu ortaya koyduğu raporla hayırdan yana çok net bir şekilde taraf olmuştur. Çünkü Venedik Komisyonu raporu adil değildir, objektif değildir. Sübjektif ve siyasidir. Tamamen baştan sona CHP ve HDP'nin anayasa ve anayasa komisyonu, genel kurul görüşmeleri sırasında söylediklerinin ve kendi internet sitelerinde yayınladıkları görüşlerin derli toplu bir arada ifade edilmesinden ibaret bir rapordur' diye konuştu.

HDP VE CHP İNTERNET SİTESİNDE BU RAPORUN AYNISI VAR

Venedik Komisyonu'nun, boş yere Türkiye'de inceleme yapıp para harcadığını belirten Bozdağ, konuşmasını söyle sürdürdü:

'Türkiye'de inceleme yaptılar boş yer para harcadılar. Ben buradan Venedik Komisyonuna diyorum ki. Keşke bu kadar zaman harcayacağınıza para harcayıp bu raporu yayınlayacağınıza HDP ve CHP'nin internet sitesinden indirip oradaki CHP ve HDP logolarını çıkarıp altına Venedik Komisyonu yazmış olsalardı daha zahmetsiz ve masrafsız bir rapor olurdu. Venedik komisyonunun bu raporu, komisyonun görüşlerini değil, esasında CHP ve HDP'nin görüşlerini, Venedik Komisyonunun görüşü olarak ortaya koyan siyasi bir rapordur. Bu raporu hazırlayan raportörler hem Venedik Komisyonunun sayın üyelerini hem de bu komisyonun raporunu görüşecek Avrupa Konseyinin sayın üyelerini hazırladıkları gerçek dışı sübjektif raporla yanıltmışlardır. Raporun dili ve üslubu da teknik bir rapor ve dil ve üslubu değildir. Tamamen siyasi bir dil ve üslupla yazılmıştır. Venedik Komisyonu Türkiye'nin muhalefet partisi değildir teknik bir komisyondur. Ancak Türkiye'nin muhalefet partisi dili ve üslubuyla bir rapor alınmıştır. Komisyon bu raporuyla Venedik Komisyonunun saygınlığına çok büyük bir leke sürmüştür. Bizim açımızdan Türkiye'de ki olup bitenleri objektif yansıtmayan teknik ve uzman görüşü içermeyen tamamen CHP ve HDP'nin siyasi görüşlerini Venedik komisyonu görüşüne dönüştüren bu raporun bir itibarı yoktur. Buradan bu raporu referans gibi gören ve göstermek isteyen çevrelere de seslenmek istiyorum. Kim ki bu raporu referans alarak Türkiye'deki anayasa değişiklikleri hakkında bir kanaat ve karar oluşturursa kesinlikle yanlış bir kanaat oluşturmuş olur ve yanlış bir karar vermiş olur çünkü gerçeklere dayanmayan bir rapor üzerinden kanaat oluşturulamaz bunu buradan açıklıkla ifade etmek istiyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye Belçika Venedik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title