Haberler

Bozcaada Turizminin Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu Çalıştayı

Bozcaada Kaymakamlığı tarafından organize edilen "Bozcaada Turizminin Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu" konulu çalıştay tamamlandı.

Bozcaada Kaymakamlığı tarafından organize edilen "Bozcaada Turizminin Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu" konulu çalıştay tamamlandı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) da destek verdiği ve bir restoranda yapılan çalıştaya, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, tur operatörleri, acente ve seyahat işletmecileri ile uzmanlar katıldı.

Mağ, projenin 304 proje arasından 84 puanla Çanakkale birincisi olduğunu söyledi.

Bunun Bozcaada ölçeğinde büyük bir başarı olduğuna işaret eden Mağ, "Yeni bir logomuz ve internet sayfamız var. Fransızca, İngilizce ve Japonca dillerinde hizmet veren internet sitemiz bulunuyor. Yine Bozcaada tanıtım filmi yapıldı. Birkaç dilde katalog ve broşürlerimiz ile turizm danışma ofisimiz bulunmaktadır" dedi.

Mağ, Bozcaada turizminin dünyaya tanıtılması amacıyla Londra Turizm Fuarına katılım sağlandığını ifade ederek, "Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği üyesi 110 işletmeye yabancı turist ağırlama ve rezervasyon yapmak için eğitim verildi. Bozcaada'da yaşayan bizler adamızın güzelliklerinden gurur duyuyoruz. Adanın tarihi, kültürü, doğası, üzümü, şarabı, denizi ve balığıyla kendimize güveniyoruz" diye konuştu.

Yılmaz ise çalıştayın sonucunda hep hayalini kurdukları adaya yabancı turistin gelmesinin artık hayal olmaktan çıkacağını bildirdi.

Çalıştayın sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle oluşturulan üzüm suyu ve pekmez fabrikası ile "bağ yolu"nun açılışı yapıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Can Yılmaz Çanakkale Bozcaada Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title