Haberler

Bozcaada'da Homeros Okumaları Günleri

Çanakkale'nin turizm cenneti ilçesi Bozcaada'da bir gelenek haline gelen Ozanın Günü ve Homeros Okumaları'nın 14'üncüsünde birçok ünlü şair, yazar ve sanatçı biraraya geldi. Etkinliğin ana teması bu yıl Midillili ozan Sappho'nun şiirleri oldu.

Bozcaada'da Salane ve Ayazma Plajı sahilinde gerçekleşen Ozanın Günü ve Homeros Okumaları etkinliğine Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve birçok ünlü yazar ile şair katıldı. Yazar Prof. Dr. Haluk Şahin ve şair Cevat Çapan'ın katkılarıyla düzenlenen Ozanın Günü ve Homeros Okumaları'nın bu yılki ozanları, Sivas Madımak Oteli'nin yakılmasıyla ölen Behçet Aysan'ın kızı şair Eren Aysan ile Sina Akyol oldu. İki ozan, kendi şiirlerinin yanı sıra Behçet Aysan ve yine Madımak Oteli'nde yakılan şair Metin Altıok'un şiirlerini okudu. Seyirciler arasında bulunan Metin Altıok'un kızı CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, babasının şiirlerinin okunduğu sırada duygu dolu anlar yaşadı. Yılın ozanı Eren Aysan babası Behçet Aysan'a ait bir şiiri ise Gezi Olayları sırasında yaşamını yitiren ve iki gün önce ölümünün ikinci yılı olan Ali İsmail Korkmaz'ın anısına okudu.

ŞİİRLER FARKLI DİLLERE ÇEVRİLDİ

Ozanın Günlüğü ve Homeros Okumaları ilk gün (cumartesi) Bozcaada Salane Mevkii'nde deniz kenarında yapıldı. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleşen konserde ünlü udi Mutlu Torun ile solistler Osman Ziygail ve Pervin Ziyagil, Türk müziğinin geniş coğrafyasından örnekler sundu. Torun'un udu, gitardan saza uzanan bir zenginliği ustaca sergilemesi, seyirciler tarafından çok beğenildi.

Homeros Okumaları'nın bugünkü bölümünde ise sabah saat 06.00'da Midilli Adası'na karşı Ayazma Plajı'nda Midillili şair Sappho'nun şiirlerinden örnekler okundu. Birçoğu şair Cevat Çapan tarafından çevrilen şiirlerin yanı sıra başka çevirilerden de örnekler verildi. Bu arada Sappho'nun şiirleri sadece Türkçe değil, eski Yunanca, Japonca ve Fransızca da okundu. Etkinliklerde aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erman Gören'in yaptığı yorumlar şiirleri daha anlamlı hale getirdi. Sonrasında davetliler ve şairler Ayazma Plajı'nda Midilli'ye karşı hep birlikte denize girdi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Behçet Aysan Çanakkale Bozcaada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title