Haberler

Bozca Köyü, Sağlıklı Suya Kavuştu

İl Özel İdaresi ve Kapadokya Rotary Kulübü'nün, Avanos ilçesine bağlı Bozca köyünde yenilediği içme suyu şebekesi, törenle açıldı.

İl Özel İdaresi ve Kapadokya Rotary Kulübü'nün, Avanos ilçesine bağlı Bozca köyünde yenilediği içme suyu şebekesi, törenle açıldı.

Törene, Vali Abdurrahman Savaş, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan ile Rotary Kulübü temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Törende konuşan Vali Savaş, kamu hizmetleri arasında içme suyunun önemli yer tuttuğuna dikkati çekti.

Nevşehir'in 133 köyünün tamamında şebekeli içme suyu olduğunu belirten Savaş, "133 köyün içme suyu şebekesi yenileniyor. Bugün Bozca köyümüzünde yenilenen içme suyunun açılışındayız. Burada devlet ve sivil toplum kuruluşu işbirliğinin örneğini görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kapadokya Rotary Kulübü proje sorumlusu Mehmet Değirmenci de kulüplerinin bölgede 18 yıldır faaliyet gösterdiğini ve bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attığını söyledi.

Bozca köyünün 12 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesi için 60 bin doları finanse ettiklerini belirten Değirmenci, "Bozca köyü içme suyu şebekesi için Türkiye ve dünya genelinde bir çok Rotary kulübü maddi yardımda bulundu. Biz bunları hiç bir karşılık beklemeden yapıyoruz. İnsanımız daha sağlıklı su içsin istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yenilenen içme suyu şebekesi, hizmete açıldı.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Mustafa Yıldız - NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Abdurrahman Savaş Kapadokya Nevşehir Avanos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title