Haberler

Bozbey'den Kaçak İnşaat Uyarısı

Nilüfer’deki muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim öncesi bazı mahallelerde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekerek, muhtarların bu konuda hassas olmasını istedi.

Nilüfer'deki muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim öncesi bazı mahallelerde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekerek, muhtarların bu konuda hassas olmasını istedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahalle muhtarlarıyla biraya gelerek hem projelerini anlattı, hem de taleplerini dinledi. Her seçim döneminde kaçak yapıyla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Başkan Bozbey, "Son zamanlarda seçimle birlikte maalesef mahallelerimizde kaçak inşaatla ilgili bir kıpırdanma başladı. Bunu doğru bulmuyoruz. Bunun önüne geçmenin yollarını hep birlikte bulmalıyız. Bunların önünü keserek kentin kirlenmesine karşı durmalıyız. Bu konuda muhtarlarımızın hassas olmasını arzu ediyoruz. Şehir bizim kentimiz, mahalle bizim mahallemiz. Onun için bizim olan bölgelerimizi ve yaşam alanlarımı lütfen kirletmeyelim, kirletmeye de göz yummayalım" diyerek muhtarlardan destek istedi.

Başkan Bozbey, toplantıda muhtarların başkanlık ettiği Mahalle Komiteleri'nin daha çok çalışması gerektiğini de söyledi. Bazı mahalle komitelerinin az toplandığına dikkat çeken Bozbey, "Bu konuda hassasiyet gösterin. Tüm projeler mutlaka sizin başkanlığını yaptığınız Mahalle Komiteleri'nde tartışılacak. Projelerin Mahalle Komiteleri'nde tartışılarak karara bağlanması gerekiyor. Biz bütçeyi dahi Mahalle Komiteleri ile oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Nilüfer'de farklı bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışmalar başlattıklarını başlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ürünlü Mahallesi'nde küçük ölçekli kent bostanlarının kurulacağını söyledi. Başkan Bozbey'in projeyi açıklamasının ardından Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay da muhtarlara projeyi anlattı. Atay, Türkiye'de kent bostanlarının yok olmaya başladığını belirterek Ürünlü Mahallesi'nde 6 dönüm arazi üzerinde oluşturulan alanın bitmek üzere olduğunu söyledi. Atay, merkezdeki 20 mahalleye burada yer ayıracaklarını belirterek, bu alanlarda kimlerin organik tarım yapacağına da mahalle komitelerinin karar vermesini istedi.

Toplantıda Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer de meseleleri aktardı ve görüşlerini dile getirdi. Yılmazer, Başkan Bozbey'in "mahalle komiteleri daha aktif çalışsın" talebiyle ilgili olarak da eylül ayı ile birlikte komitelerin daha faal olacağını söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozbey Arca Atay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title