Haberler

Boynukalın: "Bebeklerimize Son Nefesini Bile Rahat Aldırmıyorlar"

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "Son 12-13 güne giderken karşı tarafın kararlarına saygı duyan, 'hayır' standını ziyaret edecek kadar öz güven sahibi, sempatik bir cumhurbaşkanımız var, bir de bizi denize dökmeye çalışan muhalefet var." dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "Son 12-13 güne giderken karşı tarafın kararlarına saygı duyan, 'hayır' standını ziyaret edecek kadar öz güven sahibi, sempatik bir cumhurbaşkanımız var, bir de bizi denize dökmeye çalışan muhalefet var." dedi.

Boynukalın, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Konuşuyoruz" konulu söyleşide, son 4 yılda ülkenin çok sıkıntılı süreçler geçirdiğini söyledi.

Halk oylaması sürecine değinen Boynukalın, şunları kaydetti:

"Son 12-13 güne giderken karşı tarafın kararlarına saygı duyan, 'hayır' standını ziyaret edecek kadar öz güven sahibi, sempatik bir cumhurbaşkanımız var, bir de bizi denize dökmeye çalışan muhalefet var. ya niye bizi denize döküyorsunuz, diyelim ki 'hayır' çıktı, denize mi dökeceksiniz? Denize dökmekten beter ederler mi, ederler. Medenilik ve demokrasiye saygı gösterme anlamında eğer bir mukayeseye gideceksek biz bunlarla mukayeseye gitmeyiz."

"Bebeklerimize son nefesini bile rahat aldırmıyorlar"

Suriye'deki kimyasal saldırı karşısında dehşete düştüğünü, İdlib'de sarin gazı atıldığını ve 6 yıldan beri insanlara teker teker zulüm edildiğini aktaran Boynukalın, "Oradaki bebeklerimizin, yavrularımızın son nefeslerini bile rahat aldırmıyorlar." diye konuştu.

Boynukalın, Suriye'de yaşananlar karşısında bütün dünyanın sustuğunu, tek yardımı ise Türkiye'nin verdiğini belirtti.

Türkiye'nin başının dik dolaşmasını sağlayabilecek bir lidere sahip olduğunu vurgulayan Boynukalın, "Bu gücü devam ettirmemiz lazım. Dün İdlib'de yaşanan, 3 ay önce Halep'te yaşanan, her gün Afganistan'da, Irak'ta, Yemen'de İslam coğrafyasının her yerinde teker teker yaşanıyor." dedi.

Türkiye'nin bu coğrafyanın tek umut vadeden ülkesi olduğunu dile getiren Boynukalın, "Bunun farkına vararak hareket etmeliyiz. Bir insanın bizden farklı düşünceye sahip olması kadar dünyada doğal bir şey yoktur, bizi zehirleyemezler. Zehirlenmiş çocukların videosunu izledikten sonra sosyal medyada 'oraya yardıma gidenler gaz maskelerini taksınlar ve elleri çıplak olmasın' diyerek zehirlenen çocuklarla dalga geçen bir zihniyeti anlamam mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Programda halk oyunları ekibi ve wushu takımı gösteri sundu.

Programa, CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Erdoğan Tunç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahim Boynukalın Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title