Haberler

Şüpheli Polisler "Yasal Süre Doldu" Diyerek Adliyeden Çıkmaya Çalıştı

Güncelleme:

22 Temmuz Operasyonu’nda gözaltına alınıp, savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 49 şüpheli polis, yasal gözaltı sürelerinin dün gece saat 01.30’da dolduğunu öne sürerek, adliyeyi terk etmek istedi.

ÇIKIŞ KAPISINA YÖNELDİLER, ÇEVİK KUVVET HAREKETE GEÇTİ

Hakimlik sorgusunu bekleyen 49 şüpheli polis, saat 15.00’te aniden adliyenin ana çıkış kapısına yöneldi. Hakimlik sorgularının yapılacağı 5. kattan eksi 3. kattaki ana çıkış kapısının kontrol noktası olan X-Ray cihazlarının yanına kadar gelmeyi başaran şüpheli polislerin etrafı, burada meslektaşları tarafından sarıldı.

MERDİVENDEN 8 KAT İNMEYİ BAŞARDILAR

Avukatları ile birlikte şaşkın bakışlar arasında merdivenlerden 8 kat inmeyi başaran polisler, yasal gözaltı sürelerinin gece saat 01.30’da dolduğu gerekçesiyle dışarıya çıkmalarının engellenmemesi gerektiğini savundular.

ETRAFLARINDA ADETA "ETTEN DUVAR" ÖRÜLDÜ

Etrafları Çevik Kuvvet polisleri tarafından çembere alınan ve önlerine adeta "etten duvar" örülen zanlılar, adliyeden ayrılma teşebbüsünde başarılı olamayınca, önce oturma eylemi yaptı.

MAHKEME "NEZARETE ATIN" DEDİ

Eylem üzerine, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, sorgu salonunun güvenliğinin sağlanması için, 49 şüphelinin adliye nezarethanesine alınarak, sırası gelenlerin tek tek sorgu katına çıkarılmasına karar verdi. Karara ilişkin tutulan tutanağın imza altına alınmasından sonra, zanlı polisler eylemlerine son verdi ve polisler eşliğinde nezarethaneye götürüldüler.

CHP'Lİ MAHMUT TANAL POLİSLERLE TARTIŞTI

Sorguları yapılan polislerin içinde bulunduğu koşulları incelemek üzere adliyeye gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile görevli polisler arasında tartışma yaşandı. Tanal, kolkola girerek oturma eylemi yapan şüpheli polisleri çembere alan Çevik Kuvvet ekiplerine çıkışarak, eylemci polislerin yanına gitmek istediğini söyledi. Ancak polisler Tanal’ı dinlemeyince, CHP’li Vekil’in sinirlendiği görüldü. Adliye içindeki o anlar, cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi.

12 KİŞİYE TUTUKLAMA

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden aralarında İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanırken 5'i serbest bırakıldı. 49 kişinin ise mahkeme sorgusu devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Tanal İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (111)

KEREM ATIL:

BU SORUŞTURMA VE OLAYLARDA TEK GÖRDÜĞÜM BU O POLİSLERİN GERÇEKTEN DOĞRU İŞLER YAPTIĞI ,AKP HÜKÜMETİNİN DE HER GEÇEN GÜN BATIŞA GİTTİĞİ

22
19
yanıtYanıtla
memishayatican12@hotmail.com:

AKP mi kaldi, bas kirkiz cankaleye gitti mi. AKP nin nallarini toplarsiniz...

yanıt0
yanıt0
ÖKKE46hakahraman_pdr46@hotmail.com:

KARDEŞ MAHKEME HİÇ ONU SÖYLEMİYOR SADECE YANDAŞ MEDYA VE AKAPELİLER SÖYLÜYOR..MAHKEME EVRAKTA SAHTECİLİKTEN TUTUKLADI YASA DIŞI DİNLEMEDEN ve casusluktan değil DEĞİL...

yanıt0
yanıt0
Bu kadarınada pes:

Bu adaletin çivisi çıkmış bide ters bi tarafa batmış. Hukuksuzca alıyorlar insanları genel hukukun ön gördüğü gözaltı süresi bitiyor hala delil üretme hainlik yapma çabası bu kadarda olmaz!

24
16
yanıtYanıtla
mrslmursel.aburrahman@gmail.com:

arkadaş kendi istihbaratının suriyedeki türkmenlere gönderdiği sila yüklü tırları durduran, mit mensuplarını yere yatırıp tekmeleyen dünyaya ifşa eden yardım etmesini engelleyen, Türkiye israille kapıştığı için Hükümetle kapıştık diyen, İSraile bölgede otoritedir izin alınmalı diyen, kendi istihbarat sırlarını dış ülkelere peşkeş çeken, ve nice şeyler yapan bi cemaatin hala allah rızası için mü uğraştığını sanıyosunuz. Taban saf, allah rızası deyip kandırılıyosunuz ya artık uyanın

yanıt0
yanıt0
Adınız Yazınmetin şahin:

FETULLAH ATTA ATA MERMİLERİNİ TÜKETTİ Mİ?NEDEN SESİ ÇIKMIYOR?YILLARDIR AJAN OLDUGUNU SÖYLEMİŞTİM DE İNANMAMIŞTINIZ?ABD NEDEN KORUYOR ACABA HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?MAŞALLAH BENİM MUHALEFET PARTİLERİM DE HİÇ GERİ DURMUYOR

13
27
yanıtYanıtla
MAMİ:

BU TAYYİP''İN YATACAK YERİ YOK! POLİSİ POLİSE DÜŞMAN EDİYO. ÜLKEYE FİTNE-FESAT TOHUMLARI SAÇIYOR...

27
10
yanıtYanıtla
ANTI_TÜRKMANTI:

Yemezler Cemmatin Polisler yemezler...Öyle Adalet Sarayini siyirip kacmak yok... Öncedendi onlar...O devir gecti gitti....Arti Hocaniza sorun..size belki ABD de yaninda Bekci olarak belki Is verir..... Muhahahahahahahahaa

18
17
yanıtYanıtla
boztürk:

sukur devlet temızlenıyor 90 senedır örumcek aglarıyla örmusler vatanımı erıt tastan admaı R.T.E

14
20
yanıtYanıtla
KENAN:

HEDEF 2023 AMAC TÜRKİYENİN İSMİNİ FEDERAL CUMHURİYET YAPMAK 2015 YILINDA İSE İMRALIDAKİ CIKACAK AKP SAYESİNDE AKPYE VERDİĞİNİZ HER OY İLE YAVAŞ YAVAŞ ÜLKEYİ ATEŞE ATTIĞINIZI UNUTMAYIN POLİSİ POLİSE DÜŞMAN ETTİLER

18
13
yanıtYanıtla
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title