Haberler

Böyle Dolandırıcılık Yöntemi Görülmedi

Adana'da iki kişi, "Belediyede tanıdığım var evinin önüne asfalt döktürürüm" diyerek vatandaşlardan bin TL dolandırdığı ileri sürülerek gözaltına alındı.

Adana'da iki kişi, "Belediyede tanıdığım var evinin önüne asfalt döktürürüm" diyerek vatandaşlardan bin TL dolandırdığı ileri sürülerek gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre dolandırıcılık suçundan 9 kaydı bulunan Müslüm D.(41) evinin önünde asfalt olmayan vatandaşların yanına giderek "Belediyede tanıdığım var. Bin lira verirseniz evinizin önüne asfalt döktürürüm" dedi. Bunun üzerine Hürriyet Mahallesi'nden bir vatandaş Müslüm D.'ye inanarak evinin önüne asfalt dökülmesi için bin lira para verdi. Ancak aradan haftalar geçmesine rağmen asfalt dökülmeyince belediyeye gitti. Belediye yetkilileri asfaltın parasıyla dökülmediğini bunun bir hizmet olduğunu söyledi. Bunu duyan vatandaş Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine başvurdu. Polis müştekiden zanlının eşkalini aldı.

Eşkali alınan zanlının iki hafta önce Adana'nı Ceyhan ilçesinde yine aynı yöntemle bir vatandaştan bin 500 lira para dolandıran şahsa benzediği için polis Müslüm D.'yi araştırmaya başladı. Bu arada müşteki zanlının yanında bir kişinin daha olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis, yaptığı çalışmada iki zanlıyı Turgut Özal Bulvarı'nda kiralık bir otomobil ile gezerken yakaladı. Polis, müştekiye zanlıyı teşhis ettirdi.

7 YIL ÖNCE SAHTE TEDAŞ GÖREVLİSİ OLMUŞ

Müslüm D.'nin 2007 yılında da "TEDAŞ görevlisiyim" diyerek ikametlere gidip, "Ben TEDAŞ'ın kaçak tespit görevlisiyim. Evinizde kaçak elektrik kullanılıyor. Ancak ben bunu rapor etmeyeceğim, bana 300 lira para vereceksiniz" dediği ama vatandaşın inanmayıp Müslüm D.'yi linç etmeye çalıştığı da ortaya çıktı.

Müslüm D. ve ona yardım ettiği ileri sürülen Faruk T. (29) dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlılar basın mensuplarını görünce utanarak bir süre polis aracından inmek istemedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Mahallesi Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title