Haberler

Boydak: Hükümet Yabancı İşçi Çalıştırmada Sanayicilere Yön Vermeli

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı ve müşterek meslek komitesi toplantısında konuşan Oda Başkanı Mustafa Boydak, "Özellikle Irak ve Suriye'den gelen yabancı uyruklu insanlardan şirketlerimize çok ciddi manada müracaatlar var. Bunlarla ilgili yasal altyapı olmadığı için bu insanlarımızı çalıştıramıyoruz.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı ve müşterek meslek komitesi toplantısında konuşan Oda Başkanı Mustafa Boydak, "Özellikle Irak ve Suriye'den gelen yabancı uyruklu insanlardan şirketlerimize çok ciddi manada müracaatlar var. Bunlarla ilgili yasal altyapı olmadığı için bu insanlarımızı çalıştıramıyoruz. Hükümetimizin geçici bir tedbir alarak sanayicilerimize yön vermesi yerinde olabilir" dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, toplantıya katılanların geçmiş Kurban Bayramı'nı kutlayarak, yoğun programları arasında kendilerine kırmayıp davetlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti. Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinin Türkiye ve bölgeye hayırlı olmasını dilediğini belirten Başkan Boydak, seçimlerin sakinlik içinde geçmesini diledi.

2015 yılının Türkiye açısından çok karlı olmadığını ancak en azından geriye doğru gidilen bir yıl olmadığını ifade eden Başkan Boydak, şöyle konuştu:

"Az da olsa kırılganlığımız olduğunu ancak Türkiye'nin makro ekonomik dengelerinin yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bütçe uygulamalarındaki tedbirli davranışlar en azından kısa vadede bizim yolumuza uygun bir şekilde devam edeceğimizi göstermekte. Hem iç piyasalar, hem dış piyasalar 1 Kasım seçimlerine odaklanmış durumda. İstikrarlı bir sonucun çıkması memleketimizin faydasına olacaktır. İçinde bulunduğumuz süreçte terörün gündemi yoğun işgal etmesi hepimizi üzmektedir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği ve yaşam standartlarının zayıflamaması çok büyük önem arz ediyor ama diğer taraftan da memleketimizin her karış toprağının korunup kollanması gerektiği açıkça karşımızda durmaktadır. İnşallah bu sürecide hayırlısı ile atlatırız temennisindeyiz."

Gelecek dönemin Türkiye açısından kritik bir süreç olduğunu kaydeden Başkan Boydak, bölgedeki gelişmeleri iyi bildiklerini, çevredeki ülkelerin sorunlarını yakından izlediklerini anlatırken, "Bu ülkeler arasında Türkiye'nin demokratik standartları ile sanayisi ve ticareti ile bölgede yıldızlaşan bir ülke olduğunu görmemek mümkün değil" diye konuştu. Kayseri'de oturan yabancı uyrukluların işgücü piyasasına katılmaları konusunda ciddi talepler olduğunu hatırlatan Başkan Boydak sözlerini şöyle tamamladı:

"Şehrimizde yaşayan özellikle Irak ve Suriye'den gelen yabancı uyruklu insanlardan şirketlerimize çok ciddi manada müracaatlar var. Bunlarla ilgili yasal altyapı olmadığı için bu insanlarımızı çalıştıramıyoruz. Bu konuda çeşitli kanaatler oluştu ama yeterli sonuca ulaşamadık. Hükümetimizin geçici bir tedbir alarak sanayicilerimize yön vermesi yerinde olabilir. Bu insanların memleketimizde ikametleri geçici bir durum gibi görünmüyor. Bu konuda bir tedbir alınmasında yarar var diye düşünüyorum. Türkiye'nin bu insanlara kucak açması bizim yüz akımız. Türkiye bu davranışı ile tarihe geçecektir. 2014 yılı itibari ile Türkiye'nin yurt dışına yaptığı sosyal yardımların tutarı 4,5 milyar dolar. Bundan 15 yıl önce IMF'den bir milyar dolar kredi gelecek diye heyecanlanırdık. Yapılan bu yardımlar Türkiye'nin geldiği noktayı çok iyi özetliyor. İnşallah ülkemiz veren el pozisyonunu hep korur, 45-50 milyar dolar yardım yapabilecek seviyeye gelir." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Sanayi Odası Mustafa Boydak Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title