Haberler

Boyabat'taki Bakımsız Evlerin Tehlikesi İçin Başvuru

Güncelleme:

Boyabat'ın Zincirlikuyu ve Gökdere Mahallesi sakinleri, yıkılmak üzere olan evlerin tehlike oluşturduğunu belirterek belediyeye başvuruda bulundu.

Boyabat'ın Zincirlikuyu ve Gökdere Mahallesi sakinleri, sahipleri tarafından terk edilen ve bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan evlerin tehlike oluşturduğunu belirterek önlem alınması için belediyeye başvuruda bulundu.

Belediye sakinleri, tehlike oluşturan eski evlerle ilgili önlem alınması için aralarında topladıkları imzaları Boyabat Belediyesi'ne verdi.

Gökdere Mahallesi Muhtarı Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zincirlikuyu ve Gökdere mahallelerinin ilçenin eski mahallelerinden olduğunu ve bu mahallelerde pek çok eski bina bulunduğunu, ev sahipleri şehir dışında olan binaların yıkılmaya yüz tuttuğunu söyledi.

"Virane haldeki binalar balicilerin, tinercilerin ve sarhoşların mekanları haline geldi. Mahalle sakinleri olarak bu durumdan rahatsızız. Akşam vakitlerinde buraların önünden geçemez hale geldik." diyen Çelebi, şunları dile getirdi:

"Bahsi geçen evler her an yıkılabilir, çevresinde oyun oynayan çocuklarımız ve bizler altında kalabiliriz. Balici ve kötü niyetli insanların buralara girip barınması yangın tehlikesi ayrıca görüntü kirliliği arz ediyor. Çözüm olarak tarihi evlerin onarılması diğerlerin de yıkılması gerekmektedir."

Boyabat Belediye Başkanı Çakıcı da, mahalle sakinlerinin endişelerine katıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Öncelikle konu edilen ev sahiplerine ulaşarak onlara durumu anlatıp evlerine sahip çıkmalarını talep edeceğiz. Eğer bütün yasal prosedürü işletip sonuç alamazsak o zaman biz yasal yollardan müdahale edebiliriz. Ancak konu edilen evlerden tarihi ev kaydında bulunanlara bizim müdahalemiz söz konusu olamaz. Onlar Kültür Bakanlığı kayıtlarındadır. Ancak kendileri karar verebilirler. Muhtarlarımdan şunu istiyorum, konuya dahil olan evlerin resmi sahiplerinin adres ve telefonlarını tespit edip bize yardımcı olurlarsa daha kısa sürede sonuç alırız." - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Zincirlikuyu Boyabat gökdere Çelebi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title