Haberler

Boya ve Tadilat Nedeniyle Dersbaşı Yapamadılar

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde bulunan Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu öğrencileri, okulda boya ve tadilat şelrinin sürmesi nedeniyle derslere başlayamadı.

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde bulunan Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu öğrencileri, okulda boya ve tadilat şelrinin sürmesi nedeniyle derslere başlayamadı. Yıldırım Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Kılınç, çocuklarının derslere geç başlamasına tepki gösteren velilere çalışmaların 24 saat içersinde tamamlanacağını söyledi.

Bursa'da, yeni eğitim-öğretim döneminin başladığı ilk günde Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu öğrencileri, okulda devam eden boya ve tadilat işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle evlerine geri dönmek zorunda kaldılar. Çocuklarının ders başı yapamaması nedeniyle okula giden veliler, izinde olan müdürün yerine Müdür Yardımcısı Ahmet Keskin ile görüşüp tepkilerini dile getirdiler. Okulda geçen hafta ders başı yapması gereken 5'nci sınıf öğrencilerinin, tadilat nedeniyle okula alınmadığını belirten veliler, "Bize, okuldaki eğitimin bugün zamanında yapılacağını söylediler. Çocuklarımızı buna göre hazırladık. Ama hayal kırıklığına uğradık. Çalışmalar tamamlanmamış. Ayrıca, bugün bitse bile boyanın neden olduğu tiner kokusu ile yavrularımız nasıl ders yapacaklar anlamış değiliz. Bu ne ilgisizlik" diyerek tepki gösterdiler.

"DERS PROGRAMI BİLE HAZIR DEĞİL"

Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, öğrenciler için derslere geç başlamanın hayal kırıklığı olduğunu ifade ederek, "Sadece okul değil, müdürün görevden alınıp, yerine yenisinin atanması nedeniyle, ders programı dahi yapılmamış. Eğitimde gelinen sonucu gördük" dedi.

Bu sırada okula gelen Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cengiz Kılınç, konuyla ilgili bilgi alarak velilere ve basın mensuplarına açıklama yaptı. Asıl işlerinin eğitim öğretim olduğunu anlatan Kılınç, "Öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamda eğitim- öğretim yapmalarını istiyoruz. İdarecilerimiz de bu şekilde gayret gösterdiği için, bazı açıklamaları biraz kastını aşmış. Yarından itibaren eğitim- öğretime devam edeceğiz. Koku yapacak boyaları ise hafta sonu gerçekleştireceğiz" dedi.

"BİR GÜNDE İŞLEMLERİ BİTİRECEĞİZ"

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cengiz Kılınç, kokunun kısa süre içersinde nasıl giderileceği şeklindeki soruya ise, "24 saat çok büyük bir zaman. İnsanlar Çin'de bir günde koskoca bina dikebiliyorsa bizler de gece ve gündüz çalışarak bu işlemleri elimizden geldiği kadar çabuk bitireceğiz. Yağlı boya işini ise hafta sonu yapacağız. Koku sorunu ise havalandırma ile çözeceğiz" dedi. Kılınç, okuldaki ders programını hazırlamanın sorun olmadığını, bunun bir saat içersinde gerçekleştirilebileceğini söyledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Keskin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title