Haberler

Bostancıoğlu: "Ordulu Esnaf AB Standartlarında Eğitilecek"

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu'da eğitimlerine başlanacak olan "Esnaf ve Sanatkarların Uyum ve Yeteneklerinin Arttırılması" projesi ile esnafın Avrupa Birliği(AB) Standartlarında eğitim alacağını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından hazırlanan ve 31 Temmuz 2015'te başlayan "Esnaf ve Sanatkarların Uyum ve Yeteneklerinin Arttırılması" projesi 8 ilde devam ediyor. Toplam 7 milyon bütçeye sahip projenin eğitimlerinin verileceği illerden biri olan Ordu'da da eğitimler başlayacak. Proje hakkında konuşan Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, hazırlanan proje ile birlikte esnafın AB standartlarında eğitileceğini söyledi. Toplam 23 ay sürecek projenin sonunda katılımcı esnafa sertifika vereceklerini aktaran Bostancıoğlu, alınan eğitimler sayesinde bir süpermarket ile bir bakkal dükkanı çalıştıran arasında fark kalmayacağını ifade etti.

"PROJE ESNAFIMIZ İÇİN BİR ŞANS"

Proje hakkında bilgiler veren ve tüm esnafı bu eğitimlere katılmaya davet eden Bostancıoğlu, "AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız koordinatörlüğünde ve TESK öncülüğünde hayata geçirilen 'Esnaf ve Sanatkarların Uyum ve Yeteneklerinin Arttırılması' projesi esnafımızın bilinçlenmesini AB standartlarında eğitim almasını sağlayacak. Proje kapsamında katılımcılara kişisel gelişim eğitimleri, mesleki yeterlilikler ve kurumsal kapasitenin arttırılması gibi eğitimler verilecek. Türk eğitimciler tarafından verilecek kurslar ve AB ülkelerinden gelen temsilcilerin koordinatörlüğünde düzenlenecek olan projeye tüm Ordulu esnafımızı bekliyorum. Bu projenin bir ayağının Ordu'da olmasının esnafımız için bir şans olduğunu düşünüyorum" dedi.

"2 BİN 300 ESNAFIMIZIN EĞİTİM ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Projenin Ordu ayağında 2 milyon TL civarında bir harcamanın yapılacağını vurgulayan Bostancıoğlu, "Proje kapsamında verilecek eğitimlerin hepsi gerçeğine uygun şekilde yapılacak. Proje kapsamında Ordu'da gıda ve yiyecek konularında eğitimler verilecek. Gerektiği yerde döner tezgahı, gerektiği yerde bal sağma makinesi hepsi aslına uygun olacak. 23 ayda 2 bin 300 kişinin eğitim alacağı Ordu'da 2 milyon TL civarında bir harcama yapılacaktır. Projenin sonunda esnafın eğitilmesini, daha sağlıklı ürün satımının gerçekleştirilmesi, girişimciliğin sağlanması ve sağlıklı ürün satışı yapılması gibi hedeflere ulaşılacak. Esnafımızı kurs sonunda sertifika vereceğiz bu sayede Avrupa Birliğine uyduracağız. Eğitimlere ilk olarak oda başkanlarımız, ardından oda sekreterlerimiz ve esnaflarımız herkesin eğitim almasını sağlayacağız" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Aydın Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title