Haberler

Bostan: "Türkiye Kamu-Sen, Memurlarımızın ve Emeklilerimizin Haklarının Korunup İlerletilmesi...

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Türkiye Kamu-Sen, memurlarımızın ve emeklilerimizin haklarının korunup ilerletilmesi noktasında tam bir çözüm odağı işlevi görmektedir” dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Türkiye Kamu-Sen, memurlarımızın ve emeklilerimizin haklarının korunup ilerletilmesi noktasında tam bir çözüm odağı işlevi görmektedir" dedi. Bostan 2012 ve 2013 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde dile getirdikleri, memur emeklilerine bağlanacak maaşların belirlenmesinde memurların ek gösterge rakamlarına göre tespit edilen özel hizmet tazminatı oranlarının artırılması tekliflerinin Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından düzenlenerek kanun teklifi haline getirildiğini ifade etti.

Türkiye Kamu-Sen'in kamu görevlilerinin haklarının geliştirilmesi için yürüttüğü mücadelenin her boyutuyla kamuoyu nezdinde karşılık bulmaya devam ettiğini belirten Hanefi Bostan "Özellikle konfederasyonumuzun toplu sözleşme süreçlerinde ve kamu görevlilerini ilgilendiren kanun çalışmalarında, sorunların çözümü noktasında sunduğu öneriler milletvekilleri tarafından da dikkate alınarak Meclis çalışmalarında kaynak haline geliyor. Son olarak 2012 ve 2013 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde dile getirdiğimiz ve 2013 yılı Temmuz ayında yasalaşan 6495 sayılı Torba Kanun çalışmalarına önerge olarak sunduğumuz, memur emeklilerine bağlanacak maaşların belirlenmesinde memurların ek gösterge rakamlarına göre tespit edilen özel hizmet tazminatı oranlarının artırılması teklifimiz, Artvin milletvekili Sayın Uğur Bayraktutan tarafından yeniden düzenlenerek kanun teklifi haline getirildi. Bu aşamada AKP milletvekillerinin ve Hükümetin memur emeklilerinin sorunlarına nasıl yaklaşacağı ise sorunun çözümü için asıl belirleyici etken olacak. Bu teklif bir bakıma iktidarın sorunları çözme konusundaki samimiyetinin test edilmesi için de bir gösterge niteliği taşıyor. Bilindiği gibi komisyonlarda iktidar partisi üyelerinin ağırlıklı olması nedeniyle, AKP milletvekilleri istemedikleri kanun önergelerini reddederek gündemden düşürebiliyorlar. Sayın Bayraktutan'ın teklifinde ek göstergesi 2 bin 200 ile 3 bin 600 arasında olan kamu görevlisi emeklilerine bağlanacak tazminat oranının yüzde 70'den yüzde 110'a; ek göstergesi 2 bin 200'ün altında olan ya da ek göstergeden yararlanamayan diğer personelin yüzde 40 olan tazminat oranının ise yüzde 90'a yükseltilmesi öngörülüyor. Teklifin yasalaşması halinde ek göstergesi 2 bin 200 ile 3 bin 600 arasında olan memur emeklilerinin emekli maaşlarına yaklaşık 292,6 TL; daha düşük ek göstergesi olanlarla ek göstergesi olmayanların maaşlarına 365,7 TL artış yansıması söz konusu olacak" dedi.

"Konfederasyonumuzun öngördüğü değişiklik daha geniş çerçeveli olsa da, memur emeklilerinin maaşlarının insan onuruna yaraşır bir seviyeye getirilmesi için, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nun değişik ek 70'inci maddesinin (b) bendindeki ek gösterge rakamlarına karşılık gelen oranların yükseltilmesi önerimizin de Meclis gündeminde tartışmaya açılmış olması son derece önemli bir gelişmedir" diyen Hanefi Bostan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatırlanacağı üzere halihazırda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan torba kanun tasarısı için de onlarca kanun teklifi hazırlayarak milletvekillerine sunmuş ve bu tekliflerin bir kısmının önerge olarak tasarıya eklenmesine öncülük etmiştik. Görüldüğü gibi Türkiye Kamu-Sen, memurlarımızın ve emeklilerimizin haklarının korunup ilerletilmesi noktasında tam bir çözüm odağı işlevi görmektedir. Sorunların tespitinin ve dile getirilmesinin yanı sıra çözümünün de nasıl sağlanacağına yönelik olarak yürüttüğümüz teknik çalışmalar, bugün TBMM gündeminde önemli bir yer teşkil etmektedir. Sivil toplum olgusuna eyyamcı yaklaşımları dışlayarak geliştirdiğimiz bilimsel sendikacılık sonucunda kamu görevlilerinin birçok sorununun çözümünde odak noktası olmanın gururunu yaşarken, Artvin milletvekili Sayın Uğur Bayraktutan'a ve hazırladığımız kanun önergelerini teklif haline getirerek Meclis'e sunan tüm milletvekillerine, kamu görevlilerinin sorunları ve çözümü için gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title