Haberler

Bossa'da Sahte İmza Krizi Yaşanıyor

Güncelleme:

Bossa avukatları, insan kaynakları servisinde görevli bazı çalışanların sahte evrakla şirketi zarara uğrattığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adana'da yıllık 84.5 milyon metre kumaş üretim kapasiteli Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. avukatları, insan kaynakları servisinde görevli bazı çalışanların sahte evrakla şirketi zarara uğrattığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu çalışanların şirkette görev yapan diğer elemanlara 'sahte imza' ile verilen ekstra ücretleri geri topladıkları ve bu yolla 300 bin TL'lik vurgun yaptıkları iddia ediliyor.

SABANCILAR ÇEKİLMİŞTİ

Adana’da 1951 yılında Sabancı ve Bosnalı aileleri tarafından kurularak 3 üretim tesisinde 2 bin 600 personeliyle denim, spor giyim, dış giyim ve gömleklik kumaş üreten Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş., 28 Ekim 2008’de Sabancı Holding tarafından Suriye doğumlu Valid Faruk Ebubekir’e ait Akkardan San.Tic. A.Ş.’ye 152.5 milyon dolara satıldı.

500 BÜYÜK ARASINDA 249'UNCU

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 249’uncu sırada bulunan Bossa’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Valid Faruk Ebubekir, 2012’de yaşamını yitirdi. Bu dönemde Valid Faruk Ebubekir’in mirasını kabul eden büyük kızı Serap Ebubekir Kantül’ün eşi Can Uğurcan Kantül, Bossa Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Valid Faruk Ebubekir’in küçük kızı Merve Ebubekir Yığın ve eşi Mete Yığın ise, ölen babalarının borç ve varlığının saptanması için ’tereke davası’ açtı.

SAHTE İMZA KULLANILMIŞ

Dava sürerken Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Regaip Baykal, haberi olmadan sahte imzası kullanılarak muhasebe servisine ödeme talimatları verildiği öne sürüldü. Yapılan incelemede, insan kaynakları biriminde görevli E.K., G.S., S.Y. ve E.Y.’nin muhasebe servisine gönderdiği ödeme emirleri üzerine bazı işçilere fazla maaş ve kıdem tazminatı ödemesi yapıldığının ortaya çıktığı belirtildi. E.K., G.S., S.Y. ve E.Y.’nin daha sonra fazla ödeme yapılan kişileri arayarak, ’Sana fazla ödeme yapmışız. Yönetim bunu duyarsa işimizden oluruz. Sen o fazla parayı bize elden teslim et, bu işi çözelim’ diyerek zimmetlerine yaklaşık 300 bin lira geçirdikleri kaydedildi. Bu gelişmeler üzerine Bossa İnsan Kaynakları Direktörü Regaip Baykal, emeklilik dilekçesi vererek görevinden ayrıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. avukatları da bir süre geçtikten sonra, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na şirket çalışanları E.K., G.S., S.Y. ve E.Y. hakkında, ’Özel evrakta sahtecilik’ suçlamasıyla şikayette bulundu. Savcılığa yapılan şikayette şirketin ne kadar zarara uğratıldığına ilişkin bilgi yer almazken, E.K., G.S., S.Y. ve E.Y. hakkında işlem yapılarak suçluların ortaya çıkarılması, şirketin uğradığı zararın karşılanması için sorumluların cezalandırılması istendi. Cumhuriyet Savcılığı da iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Bossa Yönetim Kurulu Başkanı Can Uğurcan Kantül ise, herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri Sabancı Holding Bossa Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title