Haberler

Boşnak Lider Izetbegovic: "Fetö Şüphesiz Terör Örgütüdür" - Saraybosna

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kesinlikle bir terör örgütü olduğunu, çünkü yaklaşık 300 insanın hayatını kaybettiği kanlı bir askeri darbeye teşebbüs ettiğini söyledi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kesinlikle bir terör örgütü olduğunu, çünkü yaklaşık 300 insanın hayatını kaybettiği kanlı bir askeri darbeye teşebbüs ettiğini söyledi.

Bosna Hersek'teki TV1 televizyon kanalına verdiği röportajda, FETÖ'nün Bosna Hersek'te de varlık gösterip göstermediğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Boşnak lider, FETÖ'nün Bosna Hersek'teki faaliyetlerinin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

İzetbegovic, Bosna Hersek'in bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "FETÖ şüphesiz bir terör örgütüdür. Zira yaklaşık 300 insanın hayatını kaybettiği kanlı bir askeri darbeye teşebbüs etmiştir." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde başarılı olması halinde daha nicelerinin öldürüleceğini vurgulayan İzetbegovic, bu kişilerin Bosna Hersek'teki faaliyetlerinin de yakından izlenmesi gerektiğini söyledi.

İzetbegovic, son yıllarda FETÖ konusunda birçok kez uyarıldıklarını aktararak, "Yoksul öğrencilere yardım etme, iyi okullara sahip olma gibi eylemlerin arkasında, aslında niyetlerinin iktidara gelmek olduğu, bunu da ya sistemin sistemin içine adamlarını yerleştirerek ya da Türkiye'deki gibi bir girişimle yapabilecekleri konusunda uyarıldık." ifadesini kullandı.

Bu kişilerin Bosna Hersek'teki faaliyetlerinin takip edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan İzetbegovic, "Eğer akıllıysak uyarıları dikkate almalıyız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title