Haberler

Bosna Hersek'teki Sel Felaketi

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan yardım malzemeleri, 4 tıra yüklenerek Bosna Hersek'e gönderildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) desteğiyle toplanan yardım malzemeleri, 4 tıra yüklenerek sel felaketi yaşanan Bosna Hersek'e gönderildi.

Tırların hareketinden önce Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dost ve kardeş ülke Bosna Hersek'ten gelen sel felaketi haberiyle hemen yardım çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Altepe, 4 milyon nüfuslu Bosna Hersek'te yaklaşık 1 milyon nüfusun selden etkilendiğini belirterek, "Kardeşlik, dostluk zor zamanda belli oluyor. Bosna Hersek bizim bir parçamız. Türkiye olarak bu zor zamanda Bosna'nın yanındayız. Bursa başta olmak üzere, Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerle yardım için harekete geçtik. Bursa ve Türkiye olarak dostluğumuzu en güzel şekilde göstermeyi amaçlıyoruz. Bosna'da hayat normale dönene kadar yardımlarımız devam edecek. Bugün gönderdiğimiz yardım malzemelerinin teminine katkı veren BTSO yönetimine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da dostluğun zor günlerde belli olacağını belirterek, "Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Bir nebze de olsa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde BTSO olarak çam sakızı çoban armağanı denecek türden biz de üzerimize düşeni yaptık. İnşallah yardım araçlarımız kazasız bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşır" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından giyecek, gıda, ev eşyası, battaniye ve temizlik malzemeleri bulunan 4 tır, Bosna Hersek'e uğurlandı.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title