Haberler

Bosna Hersek'te "Savaş Suçu" Operasyonları

Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansına (SIPA) bağlı özel birliklerce ülkenin kuzeyindeki Banja Luka, Kotor Varos ve Prnjavor şehirlerinde düzenlenen operasyonda Bosna'daki savaşta (1992-1995) "savaş suçu işledikleri" şüphesiyle 6 kişi gözaltına alındı.

Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansına (SIPA) bağlı özel birliklerce ülkenin kuzeyindeki Banja Luka, Kotor Varos ve Prnjavor şehirlerinde düzenlenen operasyonda Bosna'daki savaşta (1992-1995) "savaş suçu işledikleri" şüphesiyle 6 kişi gözaltına alındı.

Bosna Hersek Savcılığından yapılan açıklamada, sabah söz konusu üç şehirdeki farklı adreslere düzenlenen operasyonlarda, savaş yıllarında bölgedeki Boşnak ve Hırvat halka karşı savaş suçu işledikleri şüphesiyle 6 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin özellikle Kotor Varos'ta 5 bine yakın Boşnak ve Hırvat vatandaşın evlerini zorla terk etmesine ve 300'e yakın sivilin ölümüne sebep olmakla suçlandığı bildirildi.

Şüpheliler, SIPA merkezindeki sorgularının ardından Bosna Hersek Savcılığına teslim edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title