Haberler

Bosna Hersek'te, Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı

GöRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Anıta çiçek bırakma ve dua etme

Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç'in açıklamaları

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin açıklamaları

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ın açıklamaları Bosna Hersek'te, Altındağ Visoko Kültür Merkezi açıldı

Bosna Hersek'in merkezindeki Visoko kentinde, Ankara'nın Altındağ Belediyesince yapılan Altındağ Visoko Kültür Merkezi törenle açıldı

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay:

"Bugün burada böylesi modern bir merkez görmek gerçekten mutluluk verici"

Bosna Hersek'in merkezindeki Visoko kentinde, Ankara'nın Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Altındağ Visoko Kültür Merkezi törenle açıldı.

Temeli 2015 yılın başında atılan ve 3 bin 200 metrekare sahip olan kültür merkezi açılışına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Erginay, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin neredeyse her alanda Bosna Hersek'e destek verdiğini söyledi.

"Kültür merkezinin inşaat sürecini yakından takip ettik ve birkaç defa burayı ziyaret ettik" diyen Erginay, "Bugün burada böylesi modern bir merkez görmek gerçekten mutluluk verici. Bu sadece bir kültür merkezi değil, genel anlamda Bosna Hersek için önemli bir projenin olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, bu kültür merkezinin kent için çok önemli olduğunu dile getirerek, "Bu merkez çok fonksiyonlu bir binadır ve çok çeşit seçeneler sunuyor. İçerisinde kütüphane, müze, kongre merkezimiz var" dedi.

Babiç, kültür merkezinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Visoko'nun kardeş belediyesi olan Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ise kültür merkezinin açılışı dolayısıyla memnun olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bosna Hersek bizim kardeş ülkesidir. Çok yakın zamanda Türkiye'de Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç ismini taşıyan bir park açtık. Bugün de bu açılışımızı gerçekleytirdiğimizden dolayı çok mutluyuz. Umarım buradaki genç nesillerimizin eğitiminde büyük katılar sağlayacaktır. Visoko, Bosna Hersek ve tüm Balkanlar'ın kalkınması için önemli bir şehirdir."

Konuşmaların ardından davetliler, kurdeleyi keserek Altındağ Visoko Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Törende ayrıca, Bosna Hersek'li sanatçı Armin Muzaferija ve Türkiye'den İlkim Eylül İlk sahne aldı.

Açılışı yapılan kültür merkezinde, 450 kişilik kapasiteli kongre, 2 sinema, eğitim ve sergi salonları ile kütüphane ve müze bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Tiryaki Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title