Haberler

Bosna'da Türkçe Öğretmenleri Eğitiliyor

Güncelleme:

Bosna Hersek'teki devlet okullarından görevli Türkçe öğretmenlerini, Yunus Emre Enstitüsü eğitiyor.

Bosna Hersek'teki devlet okullarından görevli Türkçe öğretmenleri, Yunus Emre Enstitüsü tarafından eğitiliyor.

Türkiye'den gelen alanında uzman eğitmenler, Bosna Hersek'teki devlet okullarında görevli 27 Türkçe öğretmenine beş gün boyunca teorik ve uygulamalı olarak eğitim verecek.

Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez olarak dünyada ilk kez gerçekleşen bir proje yürüttüklerini ve bu proje kapsamında Türkçe'nin Bosna Hersek'teki devlet okullarında ikinci yabancı seçmeli dil olarak okutulduğunu söyledi.

Üç yıldır devam eden proje kapsamında geçen yıl 4 bin 885 öğrenciye ulaştıklarına dikkati çeken Yaman, bu sayının bu yıl içerisinde 6 bine yükseleceğini vurguladı.

Yaman, devlet okullarında Türkçe öğrenen öğrencilerle kurum olarak doğrudan bir bağlantıları olmadığını, Türkçe derslerine Türkoloji bölümlerinden mezun olan yerel öğretmenlerin girdiğini belirterek, öğrencilerin Türkçe kalitelerini arttırmak için değişik programlar düzenlediklerini aktardı.

Bu bağlamda, daha önce 19 Türkçe öğretmeninin bir aylık eğitim almak üzere Türkiye'ye gönderdiklerini anlatan Yaman, ''Şimdi de Türkiye'ye gönderemediğimiz 27 hocamıza, Türkiye'den alanında uzman hocalar getirerek burada eğitim vereceğiz. Hocalarla görüşüp onların eksikliklerini gidermeye çalışacağız. Böylece, bu projeden istediğimiz verimi alacağız'' ifadesini kullandı.

Eğitim programına ülkedeki üç Türkoloji bölümünde görevli Türkologların da katılacağına işaret eden Yaman, Türkologların ilk gün boyunca Türkçe öğretmenleriyle birlkte programa iştirak edeceğin, daha sonra iki gün boyunca Türkoloji hocaları olarak bir çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

- ''Sadece teorik değil, uygulamalı dersler de olacak''

Eğitim programı kapsamında Türkiye'den gelen Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim ve Sınav Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gültekin de enstitü olarak dünyanın birçok bölgesinde 38 merkezde hizmet verdiklerini ve bu 38 merkezin 30'nda aynı zamanda dil öğretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bosna Hersek'teki beş kantonda bulunan devlet okullarında Türkçe'nin seçmeli ders olarak okutulduğunu kaydeden Gültekin, ''Bunlarla ilgili materyaller de geliştiriyoruz. Bugünkü faaliyetimiz de bununla ilgili. Devlet okullarından Türkçe derslerine giren hocalarımız bu bölgenin hocaları. Burada ya da Türkiye'de Türk dili ve edebiyatı bitirmiş hocalar'' dedi.

Gültekin, eğitim programının hocaların daha nitelikli hale gelmesine ve kendilerini daha da yetiştirmesine yönelik olacağını belirterek, ''Türkçe öğretiminin nasıl olması gerektiği hususunda bir program olacak. Türkiye'deki üniversitelerden alanında uzman dört hoca getirdik. Beş gün boyunca devam edecek programda sadece teorik dersler değil, aynı zamanda uygulamaya dönük dersler de olacak'' ifadesini kullandı.

Yunus Emre Enstitüsü Bosna Hersek Türkoloji

Muhabir: Kayhan Gül

Yayınlayan: Atakan Çelik

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Gültekin Yunus Emre Türk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title