Haberler

Bosch, Çerkezköyde Bulaşık Makinası Fabrikasının Açılışını Gerçekleştirdi

Avrupa'nın Lider Dünyanın En Büyük 3. Beyaz Eşya Şirketi Bosch'un Türkiye'deki İştiraki Bsh Ev Aletleri, Çerkezköy'deki Tesislerine Bir Fabrika Daha Ekledi.

Avrupa'nın lider dünyanın en büyük 3. beyaz eşya şirketi Bosch'un Türkiye'deki iştiraki BSH Ev Aletleri, Çerkezköy'deki tesislerine bir fabrika daha ekledi.

Bulaşık makinesi fabrikasının açılışında konuşan İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, "Çerkezköy, BSH'nin dünyada en büyük üretim tesisi haline geldi. Böylece, Türkiye'de BSH Grubu içinde 4 büyük beyaz eşya üretiminin yapıldığı tek ülke olma özelliğine kavuştu" dedi.

BSH'nin Türkiye'yi üretim üssü olarak seçmesinin tesadüf olmadığını anlatan Klein, şöyle konuştu: "Türkiye, 15 milyon adedi aşan üretimiyle beyaz eşyada Avrupa'nın en büyük ilk dört üreticisi arasında yer alıyor. Bu tablo içerisinde, biz de Çerkezköy'deki üretimimizi 3 milyon birime çıkararak, BSH'nin dünya çapındaki üretim tesisleri arasında birinci sıraya yükseldik."

Türk ekonomisinin sağlıklı gelişmesi için sıfırdan yeni işletmeler kuracak yatırımcıların ülkeye gelmesi gerektiğine inandıklarını belirten Klein, sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıl 95 milyon YTL'lik yatırım gerçekleştirdik. 2007'de ise 74 milyon YTL daha yatırım yaparak istihdamımızı yüzde 18 artıracağız. Halen Türkiye'deki yabancı yatırımlı en büyük 8. sanayi kuruluşuyuz ve önümüzdeki yıllarda üretim kapasitemizi 4.5 milyon birime yükseltmeyi hedefliyoruz."

Türk beyaz eşya sektörüne Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla hizmet veren BSH'nin cirosunun önceki yıla göre yüzde 20 gibi önemli bir artışla 1.8 milyar YTL'ye yükseldiğine dikkat çeken Klein, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu büyüme, üretim kapasitemizi artırmaya yönelik sürekli yatırımlarımız sayesinde oldu. İhracat ciromuzu bir önceki yıla göre yüzde 27 artırırken, satış hacmimizi de yüzde 10 büyüttük. Bu oran, Türk beyaz eşya sektöründe toplam büyümenin iki katına eşit."

Ürün geliştirme ve üretimin her aşamasında çevre dostu ürün hedefini ön planda tuttuklarını söyleyen Klein, sözlerini şöyle tamamladı: "Çevresel etkileri tasarım aşamasından itibaren hesaba katıyoruz. Ürünlerimizin su ve elektrik tüketimlerini düşürerek, yalnız bireylerin değil dünyanın da kazançlı çıkmasını sağlamak için çalışıyoruz. Türkiye'de kullanılan tüm beyaz eşya ürünleri, A ve A+ enerji etiketine sahip olsaydı bir yılda 24.000 olimpik havuzu dolduracak kadar su, Muğla ile benzer büyüklükte bir

şehiri bir yıl süreyle aydınlatacak kadar elektrik tasarrufu yapılabilirdi."

(CHT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title