Haberler

Boşanmalar En Çok Onları Etkiliyor

Evlilikleri Gibi Boşanmalarını da Gözler Önünde Yaşayan Ünlü Çiftlerin Çocukları, Bu Süreçten Nasıl...

Magazin dünyasından boşanma haberleri ardarda gelirken, tüm Türkiye'nin gözü önünde yaşanan bu ayrılıkların ünlü çiftlerin çocuklarını nasıl etkilediği tartışılıyor. Uzmanlar; Nurgül Yeşilçay-Cem Özer, Gülben Ergen- Mustafa Erdoğan, Ebru Şallı-Harun Tan, İvana Sert-Yurdal Sert, Sema Şimşek- Burak Hakkı, Defne Samyeli- Eren Talu ve Rafet El Roman-Tuğba Altıntop gibi birçok ünlü çiftin boşanma sürecinden en çok çocuklarının olumsuz etkilendiğini vurguluyor.

İÇİNE KAPANIYOR

Uzmanlara göre, boşanmanın ardından çocuklar; mutsuz, içine kapanık ve iletişim güçlüğü çeken kişiler haline geliyor. Ünlü annebabaların boşanma sürecinin çocuklarını nasıl etkilediğini, uzman pedagoglara sorduk. İşte onların görüşleri...

ÇOCUKLAR KULLANILMAMALI

Uzman Psikolog Yeşim Akıncı

"Boşanmak; çocukları fazlasıyla etkiler. Bu süreçte; çocuklara yaşlarına uygun bir dilde yaklaşılmalı. Bu dönemi atlatabilmeleri için profesyonel yardım almaları gerekir. Eşler; hakaret, şiddet, çocuğu göstermeyerek öc alma, parasal kısıtlama gibi kaosların yaşanabildiği yeni bir döneme geçebilir. Boşanmada çocuklar kullanılmamalıdır. Evden ayrılan eş, bunu kademeli olarak yapmalı ve çocuğun buna adapte olması sağlanmalı."

TRAVMA ETKİSİ YARATABİLİR

Uzman Klinik Psikolog Aslı Tankut

"Çocuklar,güven kavramını anne-babalarından öğrenir. Boşanma süreci; yeterli açıklama yapılmadığı takdirde, çocukta travma yaratabilir. Boşanmak ve yeni bir ilişki; çocuk için kabul edilmesi zor bir durumdur. Ünlü anne-babalar için bu konu daha hassas bir hal alabilir çünkü dış faktörlerin çocuk üzerindeki olumsuz etkisi daha büyüktür. Çocukta; ağlama ve öfke nöbetleri, kaygı bozuklukları görülebilir."

YENİ BİR İLİŞKİDEN ÖNCE DİKKAT!

Uzman Pedagog Belgin Temur

"Ünlü anne-babaların çocukları; bir yandan ebeveynlerinin kontrolü, bir yandan da medyanın ve diğer insanların kendilerini izlemesinin baskısını hissediyor. Bu çocuklar için, kendi iç dünyalarında yaşadıkları zorluklarla başetmek güç oluyor. Boşanmış çiftlerin hayatlarına yeni birilerini sokmadan önce, çocuklarının psikolojisinden emin olmaları gerekiyor. Çocuğun hayatına sürekli yeni birileri sokulmamalı."

DÜNYADA ÖRNEKLERİ çok

Dünyaca ünlü birçok yıldız, boşanmalarının ardından çocuklarının yaşadığı sorunlarla konuşulmuştu. İki kez boşanan rapçi Eminem ile eşi Kimberley'nin kızları Hailie'nin psikolojisi bozulmuştu. Tom Cruise ile Katie Holmes da boşanmalarının ardından kızları Suri için psikolojik destek almıştı. Michael Douglas'ın Diandra Morrell'den ayrılmasından sonra, çiftin oğulları Cameron uyuşturucu sorunu yaşamıştı.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title