Haberler

Boşandığı Eşine Aşkı Uğruna Zirvede Ölümü Bekliyor

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, inşaatlarda boyacılık ve tadilat işleri yaparak geçimini sağlayan 52 yaşındaki Sadettin Özlük, aşkı uğruna çıktığı Kocadağ'ın zirvesinde, çadır kurup ölümü beklemeye başladı.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, inşaatlarda boyacılık ve tadilat işleri yaparak geçimini sağlayan 52 yaşındaki Sadettin Özlük, aşkı uğruna çıktığı Kocadağ'ın zirvesinde, çadır kurup ölümü beklemeye başladı. Beraberinde götürdüğü az miktarda erzak ve su ile birlikte, zirvede 4'üncü gününü geride bırakan Özlük'ü, dün kendisine ulaşan AFAD ekipleri de ikna edemedi.

İlk eşinden bir çocuğu bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölümü mezunu Sadettin Özlük, Facebook hesabında 16 Ağustos tarihinde arkadaşlarıyla bir mektup paylaştıktan sonra, Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki 930 metre yüksekliğindeki Kocadağ'ın zirvesine çıktı. Yazdığı mektuplarda, dağdan inmeyi düşünmediğini, ne kadar nefes alacağını bilmediğini ve ölümü beklediğini ifade eden Özlük, "Unutmayın ki kararımı değiştirecek yegane şey, yaşama umudum ve hayatımın anlamı olan aşkımdır' diyerek boşandığı eşi Türkan E.'ye mesaj gönderdiği öğrenildi.

18 Ağustos Salı günü saat 12.25'de ise, son mesajım diyerek 'Aşkıma' adıyla paylaştığı mektubunda, yaklaşık bir ay önce, Datça'ya gelerek bir hafta süreyle birlikte oldukları boşandığı ikinci eşiyle tekrar görüşmeye başlayınca umutlandığını, bu durumun kendisinde yaşama sevincini artırdığını; ancak dönüşünde ayrılık kararını alınca yıkıldığını ifade ettiği ortaya çıktı. Özlük'ün, mektubuna 'belki bir kaç gün sonra ruhum huzur bulacak' diye not düşmesi, arkadaşlarını harekete geçirdi.

Jandarmaya yapılan ihbar üzerine, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır'ın da devreye girmesi ile bölgeye, Muğla İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri yönlendirildi. Muğla'dan gelen 5 kişilik AFAD ekibi, 18 Ağustos Salı günü saat 14.30 sıraları Datça'ya gelerek, jandarma ile birlikte koordineli bir çalışma başlattı.

Aynı zamanda Sadettin Özlük'ün yürüyüş grubundan arkadaşı da olan emekli turizm rehberi 56 yaşındaki Şahan Dino'nun rehberliğinde, zirveye tırmanan AFAD ekibi, 2,5 saat süren yürüyüşün ardından Sadettin Özlük'e ulaştı.

Kurduğu çadırda, AFAD görevlileri ile görüşen Özlük, tüm ısrarlara rağmen dağdan inme teklifini kabul etmedi. Yarım saat süren ikna çabaları sonuçsuz kalınca, havanın kararması üzerine AFAD grubu zirveden ayrıldı.

AFAD ekip lideri Mithat Yılmaz, "Tüm ısrarlarımıza rağmen, dağdan inmeyi kabul etmedi. Kendisinin özgür iradesiyle dağda olduğunu söyledi. Hatta neredeyse bizi kibarca yanından kovdu. Arkadaşı, bu yaptığının yanlış olduğunu, sevenlerini üzdüğünü söyleyince ise, 'Herkesin doğruları kendine, bu benim doğrum' diyerek konuşmayı kesti. Bunun üzerine dağdan ayrılmak zorunda kaldık" dedi.

Sadettin Özlük'ün sağlık durumunun şimdilik iyi olduğunun atını çizen Yılmaz, "Bilinçli ve kendi halinde gözüküyor. Boşandığı eşiyle ilgili konuyu tüm açıklığı ile bizimle paylaşmadı. Ama ima ederek, bunu anlatıyor. Hayata küsmüşlüğü var. Kendine zarar vereceğini düşünmüyoruz. Belki birkaç gün kafasını topladıktan sonra dönecektir diye umut ediyoruz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Facebook Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title