Haberler

    Borsa Yemen Operasyonu Sonrası Sert Düşüşle Açıldı

    dunya.com Suudi Arabistan ve müttefik ülkelerin Yemen'e askeri müdahalede bulunması ve petrol fiyatlarının sert yükselişi ardından hisse senetlerinin küresel riskten kaçışa paralel düşüşle güne başladı.

    dunya.com

    Suudi Arabistan ve müttefik ülkelerin Yemen'e askeri müdahalede bulunması ve petrol fiyatlarının sert yükselişi ardından hisse senetlerinin küresel riskten kaçışa paralel düşüşle güne başladı.

    Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi, güne 1368 puan düşüşle 81.280 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 1,66 oranında değer kaybetti.

    Suudi Arabistan, müttefik Arap ülkeleriyle birlikte bugün Yemen'de İran'ın desteklediği ve Aden kentini kuşatan güçleri hedef alan askeri operasyon başlattı.

    El Arabiya televizyonu Suudi Arabistan'ın askeri operasyona 150,000'e kadar asker ve 100 savaş uçağıyla katıldığını ve Mısır, Ürdün, Sudan ve Pakistan'ın kara harekatına katılmaya hazırlandığını belirtti.

    Yemen'deki askeri operasyonun yarattığı küresel endişe ile kur güne 2.61'in üzerini test ederek başladı. Dolar/TL dün 2.57 seviyelerinde kapanmıştı.

    Suudi Arabistan ve müttefiki ülkelerin başlattığı askeri operasyon Asya piyasalarında risk iştahını zayıflattı. Asya borsaları Wall Street'teki düşüşü takip ederek yüzde 1 geriledi.

    Petrol fiyatları ise keskin yükseldikten sonra kazanımlarını azaltsa da yüzde 3'ün üzerinde artıda bulunuyor.

    Oyak Yatırım'dan yayımlanan değerlendirmede, "Küresel piyasalarda risk iştahında bozulma negatif açılışa neden olabilir" denildi.

    Turkcell'de, ana ortaklarının temettü dağıtımı için anlaştıklarını açıklamalarının ardından dün akşam yönetim kurulunun hisse başına brüt 1.7841 lira temettü ödeyeceğini bugün yapılacak genel kurula teklif etti. 2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapamayan Turkcell'in bugün 1000'da başlayacak genel kurul toplantısında temettü konusu ele alınacak.

    VİOP ilk işlemlerde yüzde 2.29 ekside

    VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 2.29 düşüşle 99.0000 seviyesinde işlem görüyor.

    Dolar/TL Nisan sonu kontratları ise yüzde 1.37 yükselişle 2.6345 seviyesinde seyrediyor.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Suudi Arabistan Borsa İstanbul Yemen İran Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title