Haberler

Borsa İstanbul, Opsiyon Endüstrisi Konseyi ile Anlaşma İmzaladı

Güncelleme:

Borsa İstanbul, opsiyonlara yönelik eğitim programları geliştirmek üzere Opsiyon Endüstrisi Konseyi ile bir anlaşma imzaladı.

Borsa İstanbul, opsiyonlara yönelik eğitim programları geliştirmek üzere Opsiyon Endüstrisi Konseyi (OIC) ile bir anlaşma imzaladı.

Borsa İstanbul açıklamasına göre Borsa İstanbul, Türkiye'deki finans piyasası profesyonelleri ve yatırımcılar için opsiyonlara yönelik eğitim programları geliştirmek üzere OIC ile içerik paylaşım anlaşması imzaladı.

Anlaşma kapsamında Borsa İstanbul, Türk yatırımcıların finansal okuryazarlığını artırmak amacıyla opsiyonların faydaları/riskleri, opsiyonlarla korunma işlemleri ve opsiyon sözleşmelerinin bilinçli kullanımına ilişkin düzenleyeceği opsiyon eğitim programları ile OIC'e ait eğitici materyaller ve müfredattan yararlanabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türkiye'deki piyasa katılımcılarının opsiyon sözleşmelerine ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla, OIC gibi yatırımcıları opsiyon konusunda bilgilendirmeyi misyon edinmiş uluslararası düzeyde bir kurum ile "İçerik Paylaşım Anlaşması" yaparak piyasalardaki finansal okuryazarlığın artırılmasına yönelik kıymetli bir adım attıklarını belirtti.

Bu anlaşma sayesinde Türkiye'deki opsiyon yatırımcılarının uluslararası standartlara sahip opsiyon eğitim materyallerine Türkçe olarak ulaşma imkanına sahip olacaklarını aktaran Turhan, şunları kaydetti:

"Biz de Borsa İstanbul olarak bu eğitim materyallerini kendi tecrübe ve bilgilerimizi katarak zenginleştirerek yatırımcılarımızın kullanımına sunuyor olacağız. Öte yandan, bu eğitim materyalleri finansal yatırımcıların korunması ve bilgilendirilmesi noktasında Finansal İstikrar Komitesi tarafından hazırlanan 'Finansal Erişim, Finansal Eğitim, Finansal Tüketicinin Korunması Stratejisi ve Eylem Planları' kapsamında da yararlı olacak. Opsiyon sözleşmelerinin kaldıraçlı finansal enstrümanlar olarak ülkemizde organize piyasalar için yeni bir ürün. Bu sebeple, Borsa İstanbul olarak opsiyonlar öncelikli olmak üzere türev araçlara ilişkin eğitim faaliyetleri düzenlemekte ve yatırımcılarımızın bilinçlenmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. OIC ile yaptığımız İçerik Paylaşım Anlaşması ile bu çalışmalarımızı daha da ileri götürmeyi amaçlıyoruz."

OIC Genel Müdürü Mary Savoie da, OIC olarak dünyanın dört bir yanındaki yatırımcıları borsalara kote opsiyon sözleşmelerinin faydaları ve riskleri konusunda eğitmeye yönelik misyonlarını devam ettirirken, Borsa İstanbul ile çalışmanın kendileri için onur olduğunu belirterek, "Eğitime verdikleri önem dolayısıyla onları alkışlıyoruz" ifadesini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul İbrahim Turhan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title