Haberler

Borsa Günün İlk Yarısında 77 Bin Puanı Aştı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,40 değer kazanarak sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 77.031,65 puandan girdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,40 değer kazanarak sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 77.031,65 puandan girdi.

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 305,92 puan yükselirken toplam işlem hacmi 2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,94, holding endeksi yüzde 0,26 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,91 ile "spor", en çok gerileyen ise yüzde 0,66 ile "iletişim" oldu.

Cuma akşamı kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin ardından dün gün içinde 76.148 puana gerileyen BIST 100 endeksi, bu seviyelerden gelen tepki alımlarının bugün devam emesi ile 77.483,51 puana kadar çıktı.

Analistler, Moody's'in değerlendirmesinin ardından piyasalarda oluşan negatif havanın sınırlı kaldığını belirterek, dolar kuru ve faizlerin gerilediğini, borsada ise alışların etkisini artırdığını kaydediyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 76.000 ve 75.500 seviyelerinin destek konumunda olduğunu dile getiren analistler, 77.700 ve 78.500 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title