Haberler

Borsa'da Buğday Fiyatları

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, "Borsamızda buğdayın tonu, kalitesine göre 800-920 lira arasında satılıyor.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, "Borsamızda buğdayın tonu, kalitesine göre 800-920 lira arasında satılıyor." dedi.

Sezgin, Borsa Binası'nda yaptığı açıklamada geçen yıl olduğu gibi bu yılda tarlalardan dönümüne 500 kilogram ürün kaldırdıklarını belirtti.

Hasat döneminin 15 gündür sürdüğünü dile getiren Sezgin, "Bölgemizde yağışların uygun gitmesi, çiftçimizin kendini bilimsel anlamda geliştirmesi sonucunda kaliteli ürün elde ettiler. Bu hasat sezonunda, borsamızın elektronik satış salonunda çok hareketli günler yaşanıyor. Geçtiğimiz pazartesi satış salonumuzda bin 800 ton ürün sattık. Devamında bugüne kadar genelde bin 100 ile bin 500 ton arasında satışlar gerçekleştirdik. Şimdiye kadar Bandırma Ticaret Borsası'nın satış salonunda ulaştığı en yüksek rakamlar. Borsamızda buğdayın tonu, kalitesine göre 800-920 lira arasında satılıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bandırma Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title