Haberler

Bornova Turizm, Tasarım ve İnovasyonla Gelişecek

Güncelleme:

Bornova Belediye Başkanı, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerine, belediyenin misyonu, vizyonu ve stratejik hedeflerini anlattı.

Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki sunumda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Olgun Atila, yerelde kalkınmayı hedeflediklerini belirterek, " Bornova'nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Tasarım ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Bornova'nın markalaşması için pek çok alanda çalışmalar yapıyoruz" dedi

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde düzenlenen toplantıda, öğrenci ve öğretim üyelerine belediyenin misyonu, vizyonu ve stratejik hedefleri konusunda açıklamalar yaptı. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevil Sarıyıldız, öğretim üyeleri ve öğrencilere bir sunum yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,ilçenin özelliklerini, potansiyellerini ve belediye olarak hayata geçirmeyi hedefledikleri hizmetleri anlattı.

Tasarım ve inovasyona büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Atila, "Kentimizin markalaşması için pek çok alanda çalışmalar yapıyoruz. İlçemizi ziyaret eden turist sayısını en üst noktalara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Sanayisi, üniversiteleri, iş merkezleri ve sosyal yaşam alanlarıyla Bornova'nın her gün İzmir'in nüfusunun yüzde 40-45'ine ev sahipliği yaptığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "İlçemize gelen herkesi evimizin bir üyesi gibi görüyoruz. Her zaman söylediğimiz 'Bornova Bizim Evimiz' sözünden yola çıkarak çalışıyoruz, öncelikle bunu içselleştiriyoruz" dedi.

Kendisi de mimar olan Başkan Atila, üniversite yıllardında hazırladığı projeler için hep 'neden bunları bir yerel yönetim uygulamaz' diye düşündüğünü belirtti. Bornova'nın her yerinin yeniden tasarlanması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Atila, "Bu anlayışla 'neden öğrencilerimizin projelerinden yararlanmayalım?' dedik ve çalışmaya başladık. Şimdi öğrencilerimizin ilçemizin her noktasında farklı projeleri çalışıyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Çok çalışma ve birlikte üretimle Bornova'nın katma değerinin artacağına inandığını söyleyen Başkan Atila, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun 10 yıl önce ortaya koyduğu 'yerelde kalkınmayı' biz de kendimize şiar edindik. Bu amaçla başta üniversitelerimiz olmak üzere halkımızla birlikte, ortak akılı kullanarak ilçemizi geliştirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Olgun Atila Bornova İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title