Haberler

Bornova'da Kardeşlik Türküleri Yankılandı

Halk müziğimizin ünlü isimlerinden Aynur Doğan İzmirli hayranlarının karşısına ilk kez çıktı. Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen konserde, kardeşlik türküleri hep bir ağızdan söyledi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Halk müziği sanatçısı Aynur Doğan, Bornova Belediyesi'nin organize ettiği konserde İzmirliler ile ilk kez buluştu. Ünlü sanatçı Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki amfi tiyatroda Türkçe, Kürtçe ve Zazaca parçalar seslendirdi. Aynur Doğan'ın türkülerine amfi tiyatroyu dolduran binlerce hayranı eşlik etti. Bornova Belediyesi ile Dersimliler Derneği işbirliğinde gerçekleşen organizasyonda birbirinden güzel türküler hep bir ağızdan söylendi. Hep birlikte halaylar çekildi. Coşku içerisinde geçen konseri izleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da halaya katıldı.

Sanatçıya bir teşekkür plaketi sunan Başkan Sındır, baskıdan ve zulümden uzak Türkiye özlemini dile getirdi. Barışın ön koşulunun sevgi olduğunu ifade eden Sındır, "Biz Bornovamızda, İzmirimizde, Anadolumuzun dört bir köşesinde barış içerisinde bir yaşam istiyoruz. Birbirimizle omuz omuza olmalı. Bunu için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Aynur Doğan işte bunlar için çalışan bir sanatçı. Kendisine gönülden teşekkür ediyorum" dedi. Anadolu coğrafyadaki insanların binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonrada kardeşçe yaşamasını dileyen Aynur Doğan ise "Adalet ve eşitlik cinsiyet, ırk, din, mezhep tanımaz. Bu kavramlar sadece bir kesim için olmaz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Okyay Sındır Aynur Doğan Bornova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title