Haberler

Bornova'da Kadınlara İş Garantili Meslek Kursu

Güncelleme:

Bornova Belediyesi, İzmir'in en büyük moda, tekstil ve konfeksiyon üreticilerinin biraraya geldiği Altındağ'daki MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi ile işbirliği yaparak iş garantili meslek edindirme kursu açtı.

Üç kurumun temsilcileri yapılan işbirliğinin protokolünü imzaladı

Bornova Belediyesi, MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi ile işbirliği yaparak kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açtı. MTK Konferans Salonu'nda düzenlenen törende işbirliği protokolünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalay ve MTK Tekstilciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan imzaladı. MTK Tekstilciler Sitesi Konferans Salonu'nda oluşturulan sınıfta yapılan törene meslek eğitimi alacak kadınlar ile projeye destek veren mahalle muhtarları da katıldı. Protokol kamsamında 40 kadın iki ayrı grup halinde, önümüzdeki haftadan itibaren 2.5 ay sürecek eğitim alacak. İş garantili kursları tamamlayanlar MTK'daki firmalarda makineci olaracak çalışma imkanına kavuşacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, böyle bir eğitimin verilmesini daha adaylık sürecindeyken planladıklarını söyleyerek, "Şimdi bu projeyi başlatmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum" dedi. Meriç ve Çamkule Mahallesi'nden başlayan bu projenin tüm mahallelerde yaygınlaşmasını ve iş sahibi olmak isteyenlerin böyle eğitimlerle çalışma sürecine katılmasını istediklerini söyleyen Başkan Atila, "Kadınlarımızın iş sahibi olmasında bizi yalnız bırakmayan Ege Üniversitesi'ne ve iş imkanı sağlayan MTK'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, üç kurumun işbirliği yapmasının önemine değinerek, "Sektör ara elemanda ciddi sıkıntı yaşıyor. Bu projenin yaşanan sıkıntıya çare olacağını düşünüyorum" dedi.

MTK Tekstilciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, mesleki eğitim kurslarının vasıflı ve ihtiyaç duyulan eleman yetiştirilmesinde önemli bir rölünün olduğunu belirterek, "Bizler ara eleman bulmakta çok zorlanıyoruz. 20 bin kişinin çalıştığı MTK'daki firmalarımızın ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilmesinde önemli katkısı olacak bu kursun açılmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalay da üniversitelerin eğitim ve araştırmanın yanında toplumla işbirliği yapma sorumluluğunun da olduğunu belirterek, "Bu işbirliğiyle yetiştirilecek ara elemanların çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz. Bunun bir başlangıç olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Olgun Atila Bornova İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title