Haberler

Bornova'da her yaşta yeşil sevgisi

Güncelleme:

Anaokulu ve üniversite öğrencileri birlikte fidan diktiler

Bornova Belediyesi, doğanın korunması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak amacıyla Yunus Emre Mahallesi'nde ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi. Üniversite ve anaokulu öğrencileriyle birlikte Ege Gezginler Derneği üyelerinin de katıldığı ağaç dikme etkinliğinde yüzlerce çam fidanı toprakla buluştu.

Bornova Belediyesi, bir taraftan doğanın korunmasına yönelik etkinlikler düzenlerken diğer taraftan daha yeşil bir Bornova için aralıksız çalışıyor. Dost Kart üyesi üniversite öğrencileri ile Ali Suavi Anasınıfı öğrencileri ve Ege Gezginler Derneği üyelerinden oluşan yüz kişilik grup, Bornova Belediyesi'nin organizasyonuyla ilçeye 250 yeni çam fidanı kazandırdı. Yunus Emre Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrenciler, ağaçların gelecek için önemli olduğunu vurgulayarak geleceğimizi yeşillendiriyoruz dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila çevre bilincini her vatandaşa aşılamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Başkan Atila "Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakmak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizdeki yeşil alanları korumanın yanı sıra uygun bölgeleri ağaçlandırarak Bornovamızı hem güzelleştiriyoruz hem de yaşam kalitesi yüksek bir çevre oluşturuyoruz. Bu tarz etkinliklerimizi özellikle öğrenci arkadaşlarımız ve çocuklarımızla yaparak onların çevre bilinci kazanmasını sağlıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Olgun Atila Bornova Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title