Haberler

Bornova Belediyesi'nin Tercihi Birincilik Getirdi

Güncelleme:

61 ekibin başvurduğu ve 8 ekibin finale kaldığı Bornova Belediye Hizmet Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Orhan Ersan'ın ekip liderliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz tarafından hazırlanan proje, Bornova Belediye Hizmet Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması yarışmasında birinciliğe layık bulundu.

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Orhan Ersan'ın ekip liderliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz tarafından hazırlanan proje, İzmir Üniversitesi'ne bir birincilik daha getirdi. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde birincilik ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan'la birlikte verdi.

Yapımına gelecek sene başlanacak

Esnek kullanımlara cevap verecek şekilde projelendirilen Belediye Hizmet Binası projesi, daha önceden ekiplerine sunulan ihtiyaçlara uygun fonksiyonel çözümler sunuyor. Proje, tüm halkın rahatlıkla kullanabileceği kamusal yeşil açık alan kazandırılması ve bu alanın belediye binası ile iyi entegre edilmiş olması özellikleri ile öne çıkıyor. Doğal ışığın yaygın şekilde iç mekânlara yayılmasına olanak sağlayan projede hava sirkülasyonu ve doğal klima etkisi kullanılıyor. İzmir ve Bornova'nın iklim koşullarına göre oluşturulduğu belirtilen projeye göre belediye binasına Mustafa Kemal ve Gediz caddelerinden rahat ulaşım sağlanacak. Ekonomik, nitelikli ve özgün mimari yaklaşımlar göz önüne alınarak ilk elemesi yapılan projeler arasından, işlevsel ve yenilikçi çözümleri öne çıkaran, doğaya saygılı, sürdürülebilir, çağdaş bir çevre ve mimari anlayışı ortaya koyan projeler finalde değerlendirildi. Uygulama projelerinin hazırlanmasının ardından Belediye Hizmet Binasının yapımına gelecek sene başlanması bekleniyor.

Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atilla, hayata geçecek proje ile hem Bornovalıların hizmete daha kolay erişeceğini hem de İzmirlilerin yeşil alanları ve parkları ile tiyatro, konser gibi sosyal etkinliklerini yapabilecekleri yeni bir yaşam alanının kavuşacağını ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Üniversitesi Hüseyin Yüksek Bornova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title