Haberler

Bornova Belediyesi'nden Yol Hamlesi

Güncelleme:

Bornova'nın yolları yenilenecek

20 bin ton asfaltla yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda yol yenilenirken, 5 bin ton asfaltla da yaklaşık 4 kilometrelik yama yapılacak. Çalışma yapılacak sokaklar belediye ekiplerinin tespitleri ve vatandaşların taleplerine göre belirlenecek

Bornova Belediyesi, ilçedeki yolları yenilemek için harekete geçti. Yıpranan yolları yenilemek için 20 bin ton serme sıcak asfalt ihalesinin hazırlıklarını başlatan Bornova Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte 15 kilometre uzunluğunda yolu baştan aşağı yenileyecek. 5 bin tonluk ayrı bir ihaleyle ise çeşitli noktalarda yamalar yapılacak. Yamalar 4 kilometrelik bir uzunluğa erişecek.

Asfaltlanacak yollar birlikte belirlenecek

Bornova Belediyesi, toplamda 25 bin tonu bulan asfaltı hangi yollarda kullanacağını özel bir çalışma ile belirleyecek. Bornova Belediyesi ekiplerinin yaptığı tespitlerin yanı sıra, vatandaşların istekleri ve muhtarların da talepleri dikkate alınacak. Konuyla ilgili olarak muhtarlara gerekli yazılar gönderildi. Bornovalılar asfaltlanmasını istedikleri sokakları muhtarlara bildirerek taleplerinin Bornova Belediyesi'ne iletilmesini sağlayabilecek. İlçede yaşayanların taleplerine ve yolların durumuna göre yapılacak değerlendirmenin ardından asfaltlama çalışmaları başlayacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova'nın İzmir'in yükünü taşıyan ilçelerin başında geldiğini belirterek, "İlçemiz İzmir'e hem Ankara hem de İstanbul yönünden gelen araçlar için geçiş noktası niteliğinde. Üniversitelerimiz, fabrikalarımız, sanayi sitelerimiz ve bunlara benzer pek çok çekim noktaları nedeniyle önemli bir trafik yoğunluğuna sahibiz. Yapacağımız çalışmayla hem ilçemize gelen misafirlerimizin hem de Bornovalıların daha konforlu bir şekilde seyehat etmelerini sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bornova İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title