Haberler

Börekçinin Ramazan Hassasiyeti

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde bir börekçi, Ramazan ayının başlamasıyla iş yerinin önünden geçen oruçlu vatandaşların böreklerden özenmemesi için dükkanının camını bez ile kapattı.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde bir börekçi, Ramazan ayının başlamasıyla iş yerinin önünden geçen oruçlu vatandaşların böreklerden özenmemesi için dükkanının camını bez ile kapattı.

İlçenin Tekirdağ caddesinde 29 yıldan bu yana börekçilik yapan Hamdi Öztürk, Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan vatandaşların tezgahtaki böreklerden özenmemesi için dükkanının camını örtü ile örterek börek sattığını belirterek, "Mübarek Ramazan ayıyla birlikte insanlarımız oruç tutuyor. Yaptığımız börekleri açıkta satarak oruçlu vatandaşları özendirmemek için böyle bir yol bulduk. Bu bizim iş yerimizde artık geleneksel oldu. Ramazan ayı boyunca tezgahımızın bulunduğu camımızı bez ile örtüyoruz. Yaptığımız poğaça, börek ve çörekleri örtümüzün arkasından satarak bizlerde insanları özendirmeden geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Öztürk, uygulama ile oruç tutan vatandaşlardan olumlu tepki aldıklarını kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamdi Öztürk Hayrabolu Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title