Haberler

Bordo Bereli" Sözleşmeli Subay ve Astsubay Alımı

Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığı için alınan sözleşmeli subay ve astsubaylardan askeri eğitimlerini başarıyla bitirenler göreve başlayabilecek.

Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığı için alınan sözleşmeli subay ve astsubaylardan askeri eğitimlerini başarıyla bitirenler göreve başlayabilecek.

Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin ilk atamaya ilişkin bölümüne, "Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınan sözleşmeli subay ve astsubaylardan askeri eğitimlerini başarıyla bitirenlerin atamaları Özel Kuvvetler Komutanlığına yapılır" ifadesi eklendi.

Özel Kuvvetler Komutanlığına yapılacak atamalara ilişkin de düzenlemeye gidilen yönetmelikle atama işlemleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında koordine edilecek.

Özel Kuvvetler Komutanlığına seçilen veya teklif edilen personelle kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığınca, Özel Kuvvetler Komutanlığı tim kadrolarına sağlanacak personel desteğinin tamamlanamaması durumunda, komando veya paraşüt kursu görmüş personel tercih edilerek, bu kadrolara personel atanabilecek.

Bu personelden ilgili kurslarda başarısız olanlar, görev yapma vasıflarını kaybedenler ve uyumsuzluk nedeniyle alınması istenenler Özel Kuvvetler Komutanlığı dışındaki uygun garnizona atanacak.

Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınan sözleşmeli subay ve astsubaylar ise Özel Kuvvetler Komutanlığı kadroları dışında atamaya tabi tutulmayacak. Ancak sağlık yeteneklerini kaybedenlerden Özel Kuvvetler Komutanlığından alınması istenen personel, komutanlık dışına ve  idarece uygun görülecek uygun garnizona atanabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title