Haberler

Şanlıurfa'da Borçlu Abonenin Elektriği Kesiliyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'da DEDAŞ ekipleri, gece yaptıkları çalışmayla borçlu abonelerin elektriğini kesmeye başladı.

Türkiye'deki kaçak elektrik kullanımının en yaygın olduğu illerden Şanlıurfa'da DEDAŞ ekipleri gece yaptıkları çalışmayla borçlu abonelerin elektriğini kesmeye başladı.

Ekiplerle kaçak elektrikle denetimine çıkan DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, özelleşme sonrası borcu bulunan abonelere yönelik birçok kez yineledikleri faiz affı kampanyasını son olarak 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldığını, ancak bazı abonelerin sunulan imkanlara rağmen borcunu ödemediğini söyledi.

Bunun üzerine, borcu bulunan abonelerin elektriğini kesmeye başladıklarını belirten Eroğlu, bu kapsamda haftanın 3 günü ekiplerle çeşitli mahallelere eş zamanlı giderek çalışma yaptıklarını ifade etti.

Söz konusu çalışmalarla kaçak elektrik kullanım oranının şimdiden düştüğünü vurgulayan Eroğlu, "Şu anda Şanlıurfa'nın 4 mahallesinde yaklaşık 300 kişiyle çalışmalarımız devam ediyor, aynı anda 15 araçla arıza ekipleri arazide inceleme yapıyor. Bu haftanın 2 ya da 3 gecesi devam edecek denetimlerimizde hem borçlu abonelerin elektriği kesilmekte hem de kaçakla mücadele kapsamında çalışmalar yapılmakta. Aynı zamanda bölgenin sıkıntıları, eksiklikleri bire bir dinlenerek çözülmekte, yerinde müdahalelerle sonuca gidilmektedir. Daha önce kaçak elektrik kullanan 217 bin kullanıcımız vardı bunu 188 bin civarına düşürdük. Kullanıcılarımızdan bir an önce kaçaktan vazgeçerek eski borçlarını ödemesini öneriyoruz" diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında resmi dairelere de gerekli uyarıların yapıldığını ve kamuoyunda bazı olayların yanlış anlaşıldığını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Perakende kısımının bize verdiği emirler doğrultusunda belediyeler, resmi daireler, ibadethanelere bildirimler yaklaşık 1,5 ay önce yapıldı. Yetkililerle yüz yüze görüşüldü, tek tek dolaşıldı kendileri durumdan haberdar edildi ve 'gerekli işlemleri yapmazlarsa 31 Aralık'tan sonra elektriklerinin kesileceği' bildirildi. Bu kapsamda bize geri dönüş yapanlara herhangi bir sıkıntı olmayacak ama herhangi bir şekilde bize gelmeyen resmi daireler, ibadethanelerde olabilir elektrikleri mecburen belli bir süreden sonra kesilmeye başlanacak. İbadethanelerle ilgili de yanlış anlaşılan bir durum var, ibadethanelerin aydınlatmaları devlet tarafından karşılanıyor ama ısıtma ve soğutma gibi giderler karşılama içinde değil bizim talep ettiğimiz bedel de budur."

-elektrik kesintisi

-dedaş

Kaynak: AA / Güncel

Esin Eroğlu Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title