Haberler

Borçka Karagöl Yolu Doğal Taşla Döşeniyor

Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve doğal güzelliği ile ünlü Karagöl'ün yolu, Kars'tan getirilen doğal taşla döşeniyor.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın her mevsiminde içinde barındırdığı renk cümbüşü ile yerli ve yabancı ziyaretçileri büyüleyen Karagöl'ün yolunun 5 kilometrelik bölümünü, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) katkılarıyla konforlu yol standardına kavuşturma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Artvin'in, yakın bir gelecekte Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olacağına inandığını belirten Kızıltoprak, "İlçe merkezinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Karagöl'ün 4 metre genişliğindeki yolunun 5 kilometrelik bölümünü Kars'tan getirttiğimiz doğal taşla döşeme işine eylül ayının ortalarında başlandı. Şu ana kadar yolun 700 metrelik bölümü doğal taşla döşendi" dedi.

Kızıltoprak, yörede etkili olan kar yağışı dolayısıyla çalışmalara ara verildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Mevsim şartlarının el vermesiyle birlikte çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çalışmaları önümüzdeki yıl içerisinde bitirmeyi hedeflemekteyiz. Karagöl'ü her yıl yaklaşık 30 bin turist ziyaret ediyor. Karagöl yolunu yörenin doğallığını bozmayacak doğal taşlarla döşüyoruz. Amacımız çevreye zarar vermeden ülkemizin adeta saklı cennetlerinden birisi olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nı ziyarete gelenlere rahat bir ulaşım kolaylığı sağlamaktır."

Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fehmi Türker, doğal güzelliği ile ünlü Borçka Karagöl yolunun doğal taşla döşenmesinin, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına hizmet edeceğini söyledi.

Kars'tan getirilen doğal taşlarla döşenecek yolun konforunun yükseleceğine dikkati çeken Prof. Dr. Türker, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanı olan Borçka Camili'nin tamamlayıcı parçası olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na ulaşım yolunun olabildiğince doğal hatlara sahip olması, yolun zeminin de bu kapsamda doğada bulunan ve kesme, kırma dışında hiçbir işleme tabi tutulmayan taşlarla döşenmiş olması korunan alan yönetimin ruhuna da uygun düşmektedir. Esasen bu tercihe dünya ve ülkemizin korunan alanlarında ve milli parklarda özellikle uyulmaktadır. Bu yolla, bir yandan taşıma kapasitesi ölçüsünde ziyaretçilerin alana intikali sağlanmakta, öte yandan da yörenin bakirliği, gizemliliği ve peyzajına saygı gösterilerek, Karagöl ve çevresinin ekoturizm açısından taşıdığı güçlü yön korunmakta. Böylece orta ve uzun vadede yöre insanına sosyoekonomik yönden katkıda bulunacak ekoturizm fırsatları da yakalanmış olacaktır."

- ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title