Haberler

Borçka Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı

Borçka Devlet Hastanesinde yangın ve bina tahliye tatbikatı yapıldı.

Borçka Devlet Hastanesinde yangın ve bina tahliye tatbikatı yapıldı.

Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince il genelindeki tüm devlet hastanelerde gerçekleştirilen uygulama kapsamında, Borçka Devlet Hastanesinde yangında bina tahliyesi ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Figen Çakmak, tatbikatın 20 dakika sürdüğünü belirterek, "Tatbikat süresince hiçbir hasta ve çalışanın, dumandan etkilenmeden toplanma bölgesi ve güvenli bölgelere tahliyeleri sağlanmıştır. Tatbikatın başarılı şekilde gerçekleşmesini sağlayan başta Hastane Afet Planı Ekibi olmak üzere Borçka Belediyesi itfaiye ekibi, Borçka Emniyet Amirliği, 112 ve UMKE ekibine, hastane çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Amiri Yusuf Yıldırım ise her yıl masa başı ve uygulamalı olarak tatbikat yapma zorunlulukları olduğunu ifade ederek, "Bu kapsamda Artvin Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastanelerde tatbikat planlarını yaptık. Daha önce Artvin, Arhavi ve Hopa Devlet Hastanelerinde uygulamamızı yaptık. Bugün de Borçka Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı ve bina tahliye tatbikatımızı gerçekleştirdik. Amacımız olası bir afet, yangın durumunda ne yapmamız gerektiğini uygulamalı olarak görmek. Şu ana kadar yaptığımız tatbikatlar gerçeğini aratmadı" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Artvin Borçka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title