Haberler

Borçka'da Heyelan: 1 Ölü

Güncelleme:

Doğu Karadeniz'de sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlar, Artvin Borçka'da 1 kişinin ölümüne neden oldu.

– DOĞU Karadeniz bölgesinde dün erken saatte başlayan ve giderek etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlar, Artvin'in Borçka ilçesinde 1 kişinin ölümüne neden oldu. 74 yaşındaki Kamil Kara, toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Yağışların en çok etkili olduğu Borçka ve Murgul ilçelerinde evleri ve işyerlerini su bastı, araçlar hasar gördü, yollar ulaşıma kapandı ve okullar tatil edildi.

Artvin'in Hopa - Borçka ve Borçka - Murgul yolları, aşırı yağış nedeniyle oluşan toprak kaymaları ve dere sularının kabarması nedeniyle ulaşıma kapandı. Çok sayıda ev ve işyerinin alt katlarını su bastı, yol kenarlarına bırakılan araçlar meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle zarar gördü.

TOPRAK ALTINDA KALAN 1 KİŞİ ÖLDÜ

Yapılan çalışmaların ardından ulaşıma açılan Hopa - Borçka karayolunda incelemelerde bulunan Artvin Valisi Kemal Cirit, açıklamalarda bulundu. Vali Cirit, Borçka'nın İbrikli Köyü'nde 74 yaşındaki Kamil Kara'nın saat 11.00 sıralarında evinin önünde toprak altında kalarak ağır yaralandığını, kaldırıldığı Borçka Devlet Hastanesi'nde ise hayatını kaybettiğini belirtti. Borçka'da dün akşam 3 yaşındaki Zümra Durmuş adındaki kız çocuğunun da hayatını kaybettiğini hatırlatan Cirit, yaralanan 7 kişinin ise ayakta tedavi gördüğünü söyledi.

BORÇKA VE MURGUL'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bölgede metrekareye 180 metreküp yağış düştüğünü, en çok etkilenen Borçka ve Murgul ilçelerinde eğitime 2 gün ara verildiğini belirten Artvin Valisi Kemal Cirit, bu iki ilçe arasında ulaşım yapılamadığını; Hopa – Borçka yolunda ise geçişlerin kontrollü olarak sağlandığını söyledi. Toprak kaymaları, olası heyelan tehlikesi ve kabaran dere suları nedeniyle tehlike altında kalan bazı evlerin tahliye edildiğini, bazılarının da tahliyesine çalışıldığını kaydeden, Kriz ve Koordinasyon Merkezinin çalışmalarına başladığını ifade eden Artvin Valisi Cirit, çevre illerden de iş makinesi talebinde bulunduklarını anlattı. Cirit, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da taziye dileklerini ilettiğini sözlerine ekledi. - Borçkaartvin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title