Haberler

Borçka'da Afetzedeler İçin Türkü Gecesi

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulunca ilçede bir süre önce meydana gelen afetlerde zarar gören ailelere maddi ve manevi destek için Türkü Gecesi düzenlendi.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulunca ilçede bir süre önce meydana gelen afetlerde zarar gören ailelere maddi ve manevi destek için Türkü Gecesi düzenlendi.

Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Kemal Cirit, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Belediye Başkanı Aslan Atan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, daire amirleri, akademik personel, ilçede bir süre önce yaşanan selden etkilenen aileler ve öğrenciler katıldı.

Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ardıç, sosyal hizmetler bölümü öğrencilerinden gelen güzel fikir sayesinde böyle bir etkinlik düşündüklerini belirterek, "Geceden elde edeceğimiz gelirle cüzi miktar da olsa sosyal hizmetler porgramı öğrencilerimizle kaymakamlığımızdan alacağımız afetzede listesine göre aileleri ziyaret edip küçük bir yardımımız olacak. Afetzedelere kısmen de olsa acılarını unutturabilmek adına eğlence düzenledik. Bu etkinliklerde emeği geçen Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Muratlı Çay Fabrikası Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

AÇÜ Acarlar Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Abdullah Yelboğa, amaçlarının afetden etkilenen bireylerin biraz da olsa acılarını paylaşmak, yanlarında olduklarını belirtmek, maddi manevi desteklerini ellerinden geldiğince sunmak olduğunu ifade ederek, "Okul ve bölüm olarak bunu göstermeye çalıştık. Bu tür etkinliklerimizi ilerleyen zamanlarda geleneksel hale dönüştürmeyi düşünüyoruz. Özellikle bu gece afetzedelere yönelik travma sonrası stres bozukluğunun düzeltilmesi, tedavi ve rehabilite edilmesi açısından, daha sonra varsa çocuklara yönelik projeler yaparız" diye konuştu.

Gecede, Hopa Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği korosu, şef Özgür Genç yönetiminde türküler seslendirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Cirit Acarlar Artvin Borçka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title