Haberler

Borçka Barajı Faciayı Önledi"

Artvin Valisi Kemal Cirit, heyelandan zarar gören Borçka ilçesinin daha fazla zarar görmesini Borçka Barajı'nın engellediğini söyledi.

Murgul ve Borçka arasındaki yol ulaşımını bu sabah itibariyle açtıklarını belirten Vali Cirit, "Yoğun yağış maalesef bizleri etkiledi. Borçka'nın ve Murgul'ün coğrafi şartları gereği de yaklaşık bir buçuk gün içerisinde 183 kg bir yağış aldık. Murgul'de de 167 kg yağış düştü. Özellikle Murgul ve Borçka arası yol ulaşımımızı ancak bu sabah itibariyle gerçekleştirebildik. Alternatif yollar kullanarak. Ama yollarımızda kopukluklar var. Onların çalışmalarını da devam ettiriyoruz. Şuan itibariyle Artvin-Şavşat arası büyük bir dağ kütlesi yola indi. Orada da ulaşımı henüz açabilmiş değiliz. Orada alternatif yol arayışımız devam ediyoruz o yolun açılması biraz zaman alabilir" dedi.

"AFETLERLE ANILAN BİR İL HALİNE GELMEK İSTEMİYORUZ"

Borçka Barajı'nın ilçenin daha fazla zarar görmesini engellediğini dile getiren Vali Cirit, "Afetlerle anılan bir il haline gelmek istemiyoruz. Buraların coğrafyasından ve yoğun yağıştan kaynaklanan iklim değişikliğin ciddi anlamda etkilediği bir il haline dönüştük. Bundan sonra ki süreçte de buna yönelik hem kamu olarak hem de özel sektör olarak yatırımlara devam edilecek. Planlamalar buna göre devam ettirilecek. Borçka barajı Borçka ilçesinin şuan için daha fazla zarar görmesini engel olmuştur. Ama önümüzdeki süreç içerisinde bir yağış daha beklediğimiz için vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını ve yamaç akıntılarının da zaman zaman devam ettiği içinde trafiğe mecbur kalmadıkça çıkmamalarını arzu etmekteyiz. İki ilçemizde iki gün boyunca eğitime ara verdik. Şuana kadar daha büyük bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Özellikle yol güzergahlarının uçurum kenarları ve Çoruh Vadisi'nin kenarında olması sebebiyle de vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Cirit Artvin Borçka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title