Haberler

Borç Aldığı 7 Çeyrek Altınla Kendi İşinin Patronu Oldu

Güncelleme:

Bitlis'te üç çocuk annesi Saliha Yamaç, arkadaşından borç aldığı 7 çeyrek altınla kendi işinin patronu oldu. Yamaç, açtığı iş yerinde iş yerinde 4 kişiyi de istihdam etti.

Bitlis'te üç çocuk annesi Yamaç, arkadaşından borç aldığı 7 çeyrek altınla açtığı iş yerinde tandır ekmeği, simit, poğaça, cevizli çörek ve börekleri satışa sunuyor. Tandır ekmeklerini sipariş üzerine farklı illere gönderen Yamaç, iş yerinde 4 kişiyi de istihdam etti.

Yamaç, yaklaşık bir yıl önce arkadaşından borç aldığı 7 çeyrek altını bozdurarak Atatürk Mahallesi'nde iş yeri kiraladı. İş yerine 2 davul fırın alarak simit, poğaça, cevizli çörek ve börek yapmaya başlayan Yamaç, daha sonra tandır ekmeği de pişirmeye başladı. Tandır ekmeklerini kargo ve şehirlerarası firmalara ait otobüslerle sipariş üzerine farklı illere gönderen Yamaç, iş yerinde 4 kişiyi de istihdam etti

"İŞ YERİMİ AÇARKEN TEPKİLERLE KARŞILAŞTIM"

Yamaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen iş yerini açarken bazı insanların tepkisiyle karşılaştığını söyledi.

Bu zorlukları aşarak işini büyüttüğünü ifade eden Yamaç, "İnsanlar gelip salonumuzda kahvaltılarını yapıyorlar. Günde 200 tandır ekmeği çıkarıyoruz. Ekmeğimizde hiç bir katkı maddesi yok" dedi.

"ÇOCUKLARI İÇİN KENDİSİNİ FEDA EDİYOR"

Müşterilerden Aslan Deryal da her Sabah Yamaç'ın iş yerinde kahvaltı yaptığını anlattı.

Çok iyi ve örnek bir esnaf olan Yamaç'ın çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını vurgulayan Deryal, şöyle konuştu:

"Çocuklarının geleceği için kendisini feda ediyor. Çok güzel tandır ekmeği, su böreği ve simit gibi kahvaltı çeşitleri çıkarıyor. Sürekli buraya gelerek arkadaşlarla kahvaltı yapıyoruz. Yamaç'ın yaşantısının diğer annelere de örnek olmasını diliyorum. Gerçekten fedakarca çalışıyor. Büyük emekler sarf etmiş. Ayrıca mahallemizde böyle bir yerin olması da bizim için ayrı bir önem taşıyor. Özellikle kız öğrencilerimizin kahvaltı yapabilecekleri nezih bir yer."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bitlis Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title