Haberler

Boraboy'da Yapılan Cami İbadete Açıldı

Güncelleme:

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Boraboy Köyünde yapılan yeni cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Taşova ilçesine bağlı Boraboy köyünde yeni cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Taşova Kaymakam Vekili Emin Kaymak, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymak, "Allahu Teala yere göğe sığmaz ancak müminin kalbine sığar. Camiler Kabe'nin şubesi olduğuna göre camilere gelebilirsek güzel cemaat olabilirsek saflarda yerimizi alabilirsek huzur bulabilirsek kulluğa erebiliriz. Kabe'ye bir kere gidilir o da durumu müsait olanlara ama camilere her gün gitmek mecburiyetimiz vardır" dedi.

İl Müftüsü İsmail İpek, "Yeni camimiz hayırlı ve cemaati bol olsun, içerisi huzurla dolsun. Gelenler huzur bulsun, gönülleri sevgi ile dolsun inşallah" diye konuştu.

Cami Yaptırma Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Akın ise şunları dile getirdi:

"Boraboy köyü yeni camimizi bir yıl gibi kısa sürede Allah'ın izniyle başarmış bulunmaktayız. Bu lütfü bize bağışlayan Allahımıza hamd olsun. Cami inşaatını kısa sürede bitirmemizin nedeni birlik ver beraberlik içerisinde hareket etmemiz olmuştur. Cami inşaatımıza 400 bin lira harcadık. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Cami yapımında emeği geçenlere plaket verilmesinden ve Müftü İsmail İpek'in açılış duasından sonra protokol tarafından açılış kurdelesi kesilerek yeni cami ibadete açıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

İsmail İpek Boraboy Amasya Taşova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title