Haberler

İnegöl'de Bonzai Kullanımının Önüne Geçilemiyor

Güncelleme:

Sentetik uyuşturucu maddesi Bonzainin kullanımı her geçen gün artıyor. Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2014 yılının ilk 6 aylık döneminde, resmi rakamlara göre Bonzai kullanan 40 genç hastanelik oldu.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 330 emniyet ekibiyle, uyuşturucu maddelere yönelik etkin mücadele aralıksız devam ederken, sentetik olduğu için, alınan her fazla gramın ölüme sebep olduğu Bonzai konusunda 2014 yılının ilk 6 ayında 40 içici hakkında işlem yapıldığı açıklandı. Düzenlenen operasyonda 350 gram bonzai maddesi ele geçirilirken, 50 kişi gözaltına alındığı ve 36'sının tutuklandığı belirtildi.

RAMAZAN AYI DA MANİ OLMADI

Ramazan ayının girmesiyle İnegöl'de alkol tüketim oranı yok denecek kadar düşerken, çoğunlukla gençlerin tercih ettiği Bonzai kullanımı oranlarında ise hastaneye gelen vakaların oranına göre, düşüş yaşanmadığı gözlendi.

OKULLARDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İnegöl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için gereken çalışmaları yaparken, 2013-2014 eğitim döneminde lise öğrencileri de uyuşturucu konusunda bilgilendirildi. Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, İnegöl'deki liseler de gençlere uyuşturucu maddenin zararları konusunda seminerler düzenledi.

"BONZAİ YUVALARI YIKILIYOR"

İnegöl'de uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme konusunda önemli çalışmaların yapıldığını belirten İnegöl Kaymakamı Ali Akça, "Uyuşturucu kullanımının olduğu metruk bina yıkımları ile alakalı bir süreç var. Metruk binalara yönelik yıkım çalışmalarında, öncelikle mülkiyet durumunun net olarak ortaya konması lazım. İnegöl'deki metruk binaların bir kısmı korunması gereken binalar grubundan olabiliyor. Hukuki süreci tamamladıktan sonra güvenlik kuvvetlerimiz o binaların tespitini yapıyor. Belediye ise hukuki süreci araştırarak, yıkımlara devam ediyor. Yani bu bir süreç. Tespitler yapıldıkça yıkımlar beraberinde geliyor. Yıkılan binalarda var. Uyuşturucu kullanılan o yuvalara yönelik çok ciddi çalışmalar yapıldı. Uyuşturucu konusunda zaten adliyemizin performansı ortada. Son operasyonla beraber tutuklananların sayısı 36'ya çıktı. Çünkü, çok ciddi bir çalışmaydı. Bu operasyonun İnegöl'ü rahatlattığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"UYUŞTURUCU ÇEŞİTLERİ ARTTI"

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç ise, "Tehlike arz eden uyuşturucu olayı var. Uyuşturucu çok yayıldı. Uyuşturucunun tipleri de arttı. Eskiden esrar kullanılırken, son zamanlarda Bonzai denen bir şey çıktı. Bonzai denen madde tamamen kimyasal. Tamamıyla esrardan kat ve kat zararlı olan insanın iç organlarını yavaş yavaş eriten bir madde. Maalesef çocuklarımız bunu bilmiyor. Fiyatı da çok düşük olduğu için, bu çok kullanılıyor" dedi.

ÇOCUĞA UYUŞTURUCU SATANA EN AZ 15 YIL

Eskiden uyuşturucu madde satmanın cezasının 5 yıldan başladığını hatırlatan Kılıç, "Şimdi bakıldığında uyuşturucu madde satışının cezası 10 yıldan başlıyor. Herhangi birine uyuşturucu satmaktan ilk kez yakalandığında 5 yıl ceza veriyorduk. Artık 10 yıla çıktı. Takdiri indirim uygulansa dahi 5-6 yıl hapis cezası alır. 5 gram uyuşturucu satsa dahi böyle. Bunlar çok ciddi cezalar. Uyuşturucu madde satılan kişinin çocuk olması halinde, satan kişiye hapis cezası 15 yıldan az olmaz. Takdiri indirim uygulanırsa kesinlikle 10 yıl hapis cezası alır. Bunlar önemli düzenlemeler" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Başsavcılığı Oğuzhan Kılıç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title