Haberler

Bonzai İçip Seri Gasp Yapan Gencin Yargılanmasına Başlandı

Samsun'da bonzai içip oturduğu mahallede bir PTT Şubesi ile bir marketten bıçak zoruyla para gasp edip bir başka marketten de gaspa teşebbüs eden gencin yargılanmasına başlandı. Bonzai çektiğini ve uyuşturucu bağımlısı olduğu için tedavi olmak istediğini söyleyen tutuklu yargılanan genç, pişman olduğunu söyledi.

Olay, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde yaklaşık 3 ay meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen 26 yaşındaki İ.K., önce PTT şubesine giderek bıçak çekip bin 700 lira para gasp etti. Bu sırada PTT şubesi görevlileri soygun alarmına bastı. Polis alarm ihbarı üzerine bölgeye sevk edilirken, İ.K. ise, bu sefer PTT şubesinin yanındaki markete girip bıçak çekerek para istedi. Elindeki bıçağı masanın üzerine vuran şahıs, "Size bir şey yapmayacağım. Çabuk paraları verin" dedikten sonra marketten çıkıp hemen yakınındaki bir başka markete giderek yine bıçak zoruyla 2 bin 500 para gasp etti. Ticari bir taksi ile kaçarken polis tarafından yakalanarak tutuklanan İ.K.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı. Kendini savunan İ.K., " 7 yıldır uyuşturucu bağımlısıyım. 2.3 yıldır bonzai kullanıyorum. 2009 yılında uyuşturucu kullandığım için askerden 45 gün hava değişimine geldim. Askeri hastanesinde tedavi gördüm. Olay günü Bafra ilçesine gidecektim. Evde bonzai içtim. Başım döndü ve kendimi kaybettim. Ne yaptığımı bilmiyorum.Uyuşturucunun etkisiyle kendimi biranda PTT şubesinde buldum. Daha sonra da diğer marketlerde. Uyuşturucunun etkisiyle şuursuzca hareketler ettim. Olaydan 5 gün önce uyuşturucuyla polis beni yakaladı ve beni tutuklamalarını istedim. Tedavi olmak istiyordum. Kendimi kontrol edemediğimi ve beni hapse atmalarını istedim. Ancak, serbest kaldım. Uyuşturucu yüzünden altımı bile ıslatır hale geldim. Tedavi olmak istiyorum" dedi.

PTT şubesinde görevli mağdur E.İ. duruşmada verdiği ifade," Olay günü PTT şubesine girip 'Kenara çekilin, ben burayı soyacağım' diye bağırdı. Bin 700 lira paralı aldı.Elinde çıkarken bıçak gördüm. Şikayetçi değilim" diye konuştu.

Market çalışanı T.K. ise, " Ben markette kasiyer olarak çalışıyorum. Sanığı aynı mahallede olduğu için şahsın tanırım. Markete gelip 'Sadece para istiyorum' diye elindeki bıçağı yazar kasaya doğru savurdu. Müşteri vardı ve işlem yaptığım için kasa açılmadı. Parayı alamadan kaçtı.Elinde bıçak vardı ve bıçağı sallayarak kasayı açmaya çalıştı. Kendisinden şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti duruşmada gelmeyen işyerinde parası gasp edilen market sahibinin dillenmesi ve sanığın cezaei ehliyetinin araştırılması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title