Haberler

Boncuk ve İpliğe Hayat Veriyorlar

Üniversite öğrencileri, boncuk ve iplikten takı üreterek boş zamanlarını değerlendiriyor Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Süzer: "Öğrencilerin çalışmalara aktif olarak katılmasını sağlıyor ve kendilerini geliştiren bir gençlik istiyoruz" Üniversite öğrencisi Yücetaş: "Hem sanat hem de meslek öğrenmenin.

HAKAN FURKAN - Üniversitesi öğrencileri, boncuk ve iplikten takı üreterek hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de el sanatı öğreniyor.

GAP Kalkınma İdaresine bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi organizatörlüğünde Sabancı Vakfının hibe desteğiyle üniversite öğrencilerine yönelik "İlmiklerin Kombinasyonu" projesi hayata geçirildi. Boş zamanlarında sanatsal faaliyetlerle bir araya gelen öğrenciler, boncuk ve iplikten bir birinden güzel takılar ortaya çıkarıyor.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin üniversite öğrenciler tarafından hazırlandığını anımsattı.

Gençlerin, hobi olarak ürettiklerini satışa sunma imkanı bulduğunu aktaran Süzer, "Öğrencilerin bu şekilde yaratıcılıkları da gelişiyor. Biz sadece kendilerine imkan sağlıyoruz. Güzel bir katılım var ve bu işi severek yapıyorlar. İsteklerine göre hediyelik eşyalar üretiyorlar. O açıdan biz de bunları destekliyoruz" dedi.

Süzer, bu çalışmaları Türkiye'nin birçok yerinde sergilemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Ekonomik katkı sağlayacak

El sanatını öğrenen gençlerin ekonomik olarak kendilerine katkı sağlayacağını vurgulayan Süzer, ortaya çıkan ürünlerin özellikle hediyelik eşya satan iş yerlerinin dikkatini çektiğini aktardı.

Gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Süzer, şunları kaydetti:

"Farklı alanlarda çalışmalarımız var. Burada gençlerin her alanda kendilerini geliştirecek ortamları var. İhtiyaçları ve alanlarına göre işbirliği kuruyoruz. Yeter ki gençlerimiz bizden birşeyler istesin. Öğrencilerin çalışmalara aktif olarak katılmasını sağlıyor ve kendilerini geliştiren bir gençlik istiyoruz. Geleceğini bilen, hedefi olan bir gençlik istiyoruz. Tüm imkanlarımızı onlara açtık."

Usta öğretici Funda Yüksek ise gençlerin bu tür etkinliklerle yaratıcılıklarını geliştirdiklerini ifade etti.

Kursa gelenlerin stres ve sıkıntılardan kurtulduğuna dikkat çeken Yüksek, "Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirerek bu tür etkinliklere katılmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Öğrencilerden Gizem Yücetaş da üniversite öğrencilerinin bu tür kurslara gitmesi gerektiğine işaret ederek, "Hem sanat hem de meslek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Yeşim Çelik Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title